Vijesti
25. 4. 2020.

CROBAROMETAR: HDZ povećao prednost pred SDP-om & učvrstio se na prvom mjestu!

Preokrenut je trend: HDZ je u zadnjih 60 dana narastao za 3.1%, dok je SDP pao za 2.0% - donosi redovito istraživanje Nove TV. Također, za više od 30% u dva mjeseca povećana je potpora radu naše Vlade, a toliki je i porast društvenog optimizma.

Trend: HDZ raste - SDP pada!

S 27.9% potpore građana, naša se stranka učvrstila na vodećem mjestu. SDP se u travnju mora zadovoljiti s 23.2%.

Kako su napomenuli u Dnevniku Nove TV, preokrenut je trend: HDZ je u zadnjih 60 dana porastao za 3.1 postotna poena, dok je SDP pao za - 2.0%.  

CROBAROMETAR: HDZ ponovno na prvom mjestu - Veliki rast potpore Andreju Plenkoviću & Vladi RH!

Prvi smo i u Zagrebu

HDZ je prvi izbor birača ne samo u Slavoniji (27%) i Dalmaciji (30%), nego i u Zagrebu. S 24% pretekli smo SDP, koji gubi popularnost i u glavnom gradu (21%).

Izborni prag prelaze još samo Domovinski pokret Miroslava Škore (10.5%) i Most (5.1%). DPMŠ je, slično SDP-u, u 2 mjeseca pao za oko 2 postotna boda.

I prema HRT-ovu istraživanju HDZ ponovno na prvom mjestu!

Prag zvan čežnja

Ostale stranke daleko su žuđenih pet posto. Redom: Pametno (2.8), IDS (2.6), HSU (2.2), Stranka Ivana Pernara (1.8), Hrvatski suverenisti (1.6), Živi zid (1.3), Bandić Milan 365 & HSS (1.1), HNS (1.0).

Svi ostali, od ljevice preko centra do desnice, ispod su magične granice od jednog postotnog boda: START, GLAS, Neovisni za Hrvatsku, HSLS, HDSSB, Reformisti… Zbirno, uživaju povjerenje 5.3% birača.

Podrška našoj Vladi

Vladinu politika u borbi protiv koronavirusa, ali i za očuvanje radnih mjesta i gospodarski oporavak, podupire većina građana - 60%. Njih 34% ne odobrava rad Vlade.

Kako također navode na Novoj TV, u 60 dana za više od 30 postotnih poena narasla je potpora premijeru Andreju Plenkoviću i njegovom timu.

Povratak optimizma

Nakon godina pesimizma, većina građana smatra da zemlja ide u dobrom smjeru. To misli njih 51%, a da zemlja ide u lošem smjeru - 39%.

Evidentan je veliki porast i optimizma - za više od 30% u dva mjeseca. Zanimljivo je - što bi moglo biti poučno za ispraznog kritikanta Davora „Cotrugli“ Bernardića - da je čak 40% SDP-ovih birača zadovoljno smjerom kojim ide Lijepa Naša.

A A A