Vijesti
25. 4. 2020.

Radovi na Istarskom ipsilonu brži od rokova! U 3. maju prva novogradnja poslije četiri godine!

Butković: Dionicu od Pazina do Cerovlja pustit ćemo u promet 6 mjeseci prije nego što je planirano! Usprkos epidemiji svi veliki infrastrukturni projekti, i Pelješki most i željezničke pruge, grade se zadanim tempom. Horvat: Okrenuli smo novu stranicu povijesti riječkog brodogradilišta! Kobilica polarnog kruzera Eclipse II bit će položena već ovog ljeta!

PAZIN-UČKA DO SREDINE 2021.

Radovi doista idu dobrim tempom, bit će gotovi, unatoč koronavirusu, čak šest mjeseci prije roka! - najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture & potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković prilikom obilaska radova na izgradnji Istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja.

- Ova bi poddionica od 11 kilometara trebala biti dovršena i puštena u promet već ovog ljeta, a ostalih 17 kilometara do tunela Učka očekujemo sredinom sljedeće godine. Puni profil tunela, zajedno s odmorištem Kvarner, otvorit ćemo do ljetne turističke sezone 2024. godine - dodao je Butković.

Trenutačno najveće gradilište u Hrvatskoj

Dionica od Pazina do tunela Učka, u dužini od 28 kilometara, veliki je izazov za graditelje s obzirom da uključuje 31 objekt - nadvožnjake, vijadukte i novo odmorište.

- Riječ je o trenutačno najvećem gradilištu u Hrvatskoj, na kojem je angažirano više od 700 radnika i gotovo 200 strojeva. Itekako znam koliko je ovaj projekt - u koji je dosad uloženo 800 milijuna eura - važan za Istru, za njeno kvalitetno povezivanje s ostatkom Lijepe Naše, i njegovu sam realizaciju postavio kao jedan od glavnih ciljeva svog mandata.

Veliki infrastrukturni projekti unatoč epidemiji

Naglasio je da usprkos epidemiji svi veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta, Istarskog ipsilona te novih željezničkih pruga kolodvora idu dalje. i No to nije sve!

Potpisan 2.42 milijarde kuna vrijedan ugovor za rekonstrukciju pruge Križevci - Koprivnica - državna granica!

U promet puštena dionica Gradec - Sveti Ivan Žabno, prva novoizgrađena pruga u zadnje 52 godine!

- U utorak potpisujemo ugovor za izgradnju autoceste od Osijeka prema Belom Manastiru. Kapitalni projekti se provode i to donosi optimizam: s velikim infrastrukturnim radovima, koji imaju znatni udio u BDP-u, Hrvatska će lakše osigurati gospodarski oporavak - zaključio je ministar.

Dovršetak Koridora 5c, gospodarsko korištenje luke Brodogradilišta Uljanik & 21 novi elektromotorni vlak

U 3. MAJU ZAPOČELA GRADNJA POLARNOG KRUZERA

U brodogradilištu 3. maj svečano je obilježen početak radova na rezanju tisuću tona čeličnih limova za trup polarnog kruzera Eclipse II, koji se gradi za australsku Scenic grupu.

Obnova proizvodnje i očuvanje radnih mjesta u 3. maju & početak gradnje Nove bolnice u Rijeci!

- Poslije duge četiri godine, ovo je prva novogradnja u riječkom brodogradilištu, okrenuli smo novu stranicu njegove povijesti! Prema planu, kobilica broda trebala bi biti položena do početka ljeta - istaknuo je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta & član Predsjedništva HDZ-a Darko Horvat.

Riječ je o prvom od ukupno pet luksuznih putničkih brodova za krstarenja polarnim područjima (ukupne vrijednosti 860 milijuna eura, svaki kapaciteta 200 putnika), koje Scenic želi graditi u 3. maju.

Pomažemo 3. maju kako bismo očuvali radna mjesta & državi smanjili gubitke koje smo naslijedili od SDP-ove Vlade!

A A A