Vijesti
28. 4. 2020.

Vlada kontinuirano pruža razvojnu ruku Slavoniji kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas boravi u Osječko-baranjskoj županiji, a posjet je započeo sudjelovanjem na potpisivanju Ugovora za izgradnju poddionice Beli Manastir - most Halasica na autocesti A5, koju je ocijenio izrazito važnom za Slavoniju, ali i uopće od strateškog značaja za prometni sustav Hrvatske.

Izrazio je zadovoljstvo što je financiranje ovoga projekta izvedeno u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, kroz kvalitetan rad Ministarstva financija i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Izravni kontakti koje smo imali s upravom EBRD-a pomogli su da naše tvrtke Osijek Koteks i GP Krk  dobiju ovaj posao i da se on realizira u sljedeće dvije godine.

Doprinos gospodarskom rastu

Posebno je zahvalio županu Ivanu Anušiću koji je od početka svog mandata stavio naglasak na ovaj projekt koji je važan i za Osječko-baranjsku županiju i za povezivanje koridora Vc, koji povezuje Mađarsku i ostale zemlje sjevernije od Hrvatske s Hrvatskom i BiH.

- Mislim da će ova investicija pridonijeti i gospodarskom rastu ovdje u Slavoniji. Uklapa se i u orijentaciju Republike Hrvatske da u cijelom ovom mandatu ova Vlada kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pruži razvojnu ruku Slavoniji i omogući joj iskorak koji je dugo očekivala kako bi se razvijala jednako brzo i kvalitetno kao i ostali krajevi Hrvatske", poručio je predsjednik Vlade.

Sastanak na temu poljoprivrede

Potom je posjetio tvrtku Belje plus d.o.o., gdje se sastao s predstavnicima te tvrtke, a obišao je i farmu Mitrovac, jednu od najvećih farmi muznih krava u Hrvatskoj.

Predsjednik Plenković današnji posjet županiji završava u Osijeku, i to sastankom na temu poljoprivrede s predstavnicima tvrtki koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, Sveučilišta u Osijeku, Grada Osijeka, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske gospodarske komore, Poljoprivrednog instituta Osijek, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te udruga svinjogojaca, govedara i voćara.

A A A