Vijesti
1. 5. 2020.

Plenković čestitao Međunarodni praznik rada: Snažno smo stali uz hrvatske radnike kako bismo očuvali radna mjesta!

Naši zajednički napori i odgovorno ponašanje sugrađana omogućili su da u ovoj krizi, uz poštivanje epidemioloških mjera, zaštitimo ljudske živote i zdravlje te potom ponovno pokrenemo gospodarske i društvene aktivnosti - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a čestitajući Međunarodni praznik rada hrvatskim građanima.

Čestitku Andreja Plenkovića prenosimo u cijelosti:

Rast na zdravim temeljima & društvena solidarnost

Dosadašnji mandat naše Vlade temeljili smo na programu kojim smo poticali ostvarivanje gospodarskog rasta na zdravim temeljima i otvaranje novih radnih mjesta, uvijek vodeći računa o društvenoj solidarnosti, osobito prema onima koji su najugroženiji u hrvatskom društvu.

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada obilježavamo u novom, nepredviđenom i iznimno izazovnom ozračju uslijed epidemije koronavirusa, koja je promijenila naš dosadašnji život.

Brze & učinkovite gospodarske mjere

Prepoznavši ugrozu na vrijeme, od samoga početka naš je prioritet bio zaštititi živote i zdravlje naših sugrađana i što više usporiti širenje zaraze, što je preduvjet za ponovno pokretanje gospodarstva. Istodobno, brzim i učinkovitim gospodarskim mjerama snažno smo stali uz hrvatske radnike, kako bi očuvali radna mjesta.

Naši zajednički napori i odgovorno ponašanje sugrađana omogućili su da, uz poštivanje epidemioloških mjera, ponovno pokrenemo gospodarske i društvene aktivnosti.

Podizanje životnog standarda svih građana

Činit ćemo sve kako bismo, u socijalnom dijalogu sa sindikatima i poslodavcima, nastavili provoditi strukturne reforme koje će jačati otpornost hrvatskog gospodarstva na ovu krizu te unaprijediti životni standard svih građana.

U ime Vlade i u svoje osobno ime, svima čestitam Međunarodni praznik rada!

A A A