Vijesti
1. 5. 2020.

Odlazak predsjednika RH s obilježavanja je njegova odluka, ali naša je obveza da ostanemo jer smo uvijek poštovali žrtvu hrvatskih branitelja!

(VIDEO) Nakon završetka obilježavanja 25. obljetnice VRO „Bljesak“, predsjednik Vlade i HDZ-a u Okučanima je dao izjavu za brojne medije. „Danas želimo u modernoj, slobodnoj Hrvatskoj još jednom uime Vlade odati počast onima koji su za hrvatsku slobodu i naš način života dali sve“, poručio je Andrej Plenković.

25. obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ - da se nikad ne zaboravi!

Predsjednik Plenković odbacio je tvrdnje predsjednika Republike da je dolazak nekoliko sudionika obilježavanja operacije Bljesak u majici s natpisom „Za dom spremni“ namjerna provokacija, ocijenivši da je Milanovićevo pravo otići, a njihova obveza je ostati.

Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje

Na upit smetaju li njemu takve majice, rekao  je da svi koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanje.

- Naravno da nitko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a. Ovo što je predsjednik napravio nije dobro, jer smo došli odati počast poginulima. Vidite ovu 51 kocku koja je ovdje iza vas, mi smo došli zbog tih ljudi. Nema mjesta provokacijama, mi smo ovdje i u ime institucija.

Od nas nikada nećete čuti da treba baciti ploču s imenima branitelja

Istaknuo je i kako se njegova Vlada jasno odredila oko pozdrava ZDS.

- Vijeće koje smo osnovali za suočavanje s prošlošću iznjedrilo je dokument koji vrlo precizno identificira trenutke u kojima se neka obilježja koja su korištena u Domovinskom ratu mogu koristiti, a to su komemoracije i trenuci u kojima se prisjećamo žrtava.

Podsjetio je na nedavnu Milanovićevu izjavu u Jasenovcu o micanju ploče HOS-a s pozdravom Za dom spremni.

- Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima branitelja koji su poginuli za Hrvatsku treba baciti.

A A A