Vijesti
2. 5. 2020.

29. obljetnica: Vijenci i svijeće u spomen na 12 poginulih hrvatskih policajaca u Borovu Selu

U Crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu služena je sveta misa zadušnica za hrvatske branitelje poginule u VRO „Bljesak“, za 12 poginulih hrvatskih policajaca u Borovu Selu te poginule u raketiranju Zagreba. Nakon mise - koju je prevodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan - predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković položio je vijenac i zapalio svijeću za poginule hrvatske branitelje. Uz njega su bili ministri Tomo Medved, Damir Krstičević i Gordan Grlić-Radman.

Poštovanje & zahvalnost

- Jučer i danas sjećamo se hrabrih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali svoj život za Domovinu. Prema njima osjećamo poštovanje i zahvalnost. Oni zaslužuju trajno sjećanje jer su svoj život ugradili u našu slobodu i neovisnost Hrvatske - kazao je Jandroković.

Dodao je kako se i danas sjećamo veličanstvene pobjede u Vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“.

- To je jedna od najbriljantnijih operacija Domovinskog rata koji je slomio kralježnicu politici velike Srbije, nakon čega je postalo jasno da će Hrvatska u VRO „Oluja“ osloboditi sva svoja okupirana područja.

25. obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ - da se nikad ne zaboravi!

Božinović u Borovu selu

U spomen na žrtvu hrabrih hrvatskih redarstvenika, vijenac je u Borovu podno spomen-obilježja položio potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. 

29. OBLJETNICA MASAKRA U BOROVU SELU

U Borovu je danas obilježena 29. godišnjica likvidacije dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije - ubijenih na današnji dan 1991. u akciji spašavanja dvojice svojih kolega koje su noć prije, tijekom redovite ophodnje, zarobili odmetnuti Srbi.

Pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili su i masakrirali dvanaest hrvatskih policajaca: Stipana Bošnjaka (1955.), Antuna Grbavca (1961.), Josipa Culeja (1966.), Mladena Šarića (1965.), Zdenka Pericu (1965.), Zorana Grašića (1969.), Ivicu Vučića (1961.), Luku Crnkovića (1970.), Marinka Petrušića (1966.), Janka Čovića (1965.), Željka Hralu (1968.), Mladena Čatića (1971.). Ranjen je i 21 policajac.

A A A