Vijesti
2. 5. 2020.

Račanova Vlada legalizirala je znakovlje HOS-a, a njihove zastave nisu smetale Milanoviću prilikom vojnog mimohoda 2015. u Zagrebu!

Na Milanovićevo neprihvatljivo ponašanje tijekom obilježavanja 25. obljetnice VRO „Bljesak“ u Okučanima reagirali su i brojni članovi Vlade i dužnosnici HDZ-a.

TOMO MEDVED: Zastava HOS-a bila je na vojnom mimohodu 2015. koji je organizirao Milanović!

Ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a u Temi dana na HTV-u: Milanovićev postupak ni na koji način ne može biti prihvatljiv. Uostalom, u vojnom mimohodu koji je kao premijer organizirao 2015. u Zagrebu bila je, u sklopu državnog protokola, i zastava HOS-a. Redovito se nosi i na obilježavanjima Oluje te u vukovarskoj Koloni sjećanja. Očito je da Milanović ove obljetnice neprimjereno koristi za produbljivanje podjela u hrvatskom društvu umjesto da porukama pridonosi zajedništvu.

DAVOR BOŽINOVIĆ: Račanova Vlada legalizirala je znakovlje HOS-a!

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova za Novu TV: Ne samo da je 2015. u mimohodu u povodu Oluje bila zastava HOS-a, nego je upravo SDP-ova Vlada - u mandatu Ivice Račana - legalizirala znakovlje udruge HOS-a. Stoga u Okučanima i nije utvrđeno nikakvo kršenje zakona. Milanovićevi postupci unose podjele u hrvatskom društvu u trenutku kada nam je to najmanje potrebno, kada moramo sačuvati solidarnost i zajedništvo koje smo postigli u borbi s pandemijom koronavirusa. Pred nama su ozbiljni ekonomski izazovi i ne trebaju nam ovakve situacije koje proizvodi Milanović.

IVAN ANUŠIĆ: Ružnim činom u Okučanima Milanović želi staviti u fokus ideološke prijepore!

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan za RTL Danas: Ako Milanović nije imao namjeru odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, onda nije trebao niti dolaziti u Okučane! Otići usred himne i tako omalovažiti 51 žrtvu, branitelje koji su položili život u oslobađanju zapadne Slavonije - to je uistinu sramotno! A njegov je postupak i licemjeran jer su zastave HOS-a bile u državnom protokolu kada je kao premijer 2015. organizirao mimohod u Zagrebu. I ovim ružnim činom u Okučanima želi u fokus vratiti ideološke prijepore dok se naša Vlada RH uspješno bori protiv koronavirusa, a za očuvanje radnih mjesta i gospodarski oporavak.

OLEG BUTKOVIĆ: Sjećamo se i sastanka s braniteljima na kojemu je Milanović rekao da mu se „fućka za pozdrav ZDS“!

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a za N1 televiziju: Milanovićev izgred u Okučanima nije slučajan, kao što to nije ni njegov ispad u Jasenovcu kada je ničim izazvan izjavio da ploču s imenima poginulih hrvatskih branitelja treba „baciti negdje“. Dok Vlada dobro upravlja krizom, a SDP-u i ljevici pada rejting, žele vratiti stvari na ustaše i partizane. To je sve predizborna kampanja. Ali nisu se hrvatski ljudi jučer rodili. Svi pamtimo da znakovlje HOS-a Milanoviću nije smetalo kada je 2015. kao premijer sastavljao protokol za mimohod u povodu Oluje. Sjećamo se i njegovog sastanka s braniteljima na kojem im je rekao da mu se „fućka za pozdrav ZDS“. No koliko god njegov postupak bio neprimjeren, Milanović nije uspio umanjiti naš ponos na Bljesak, na ta veličanstvena vremena i pobjedu u Domovinskom ratu!

A A A