Vijesti
13. 5. 2020.

S gradonačelnikom Frankovićem o situaciji u turizmu i prometu na dubrovačkom području

Povodom posljedica koje je prouzrokovala epidemija koronavirusa u sektoru turizma i prijevoza, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem. Zaključeno je kako će zajedničko djelovanje, povoljna epidemiološka situacija, kao i paket mjera pomoći gospodarstvu koji je donijela Vlada RH, omogućiti stabilno poslovanje gospodarstvenicima u turističkom sektoru.

Budući da je turizam najvažnija gospodarska grana na dubrovačkom području, gradonačelnik Franković istaknuo je nužnost specifičnih mjera pomoći za ovogodišnju turističku sezonu. U prvom redu, s obzirom da je Dubrovnik u potpunosti avio-destinacija, naglašena je važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova na Zračnu luku Dubrovnik.

Charter letovi iz EU i UK

U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja charter letova kao privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja mega jahti. Usto, bilo je riječi i o projektu izgradnje novog putničkog terminala u luci Dubrovnik.

Uz predsjednika Plenkovića na sastanku su sudjelovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli, kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

A A A