Vijesti
13. 5. 2020.

Imat ćemo 80 ruku za raspuštanje Sabora - Napadi na kardinala Puljića neprihvatljivi!

Potpredsjednik naše stranke i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić poručio je u izjavi za medije da će parlamentarna većina imati 80 ruku za samoraspuštanje Hrvatskog sabora. Pritom je ponovio kako za to treba biti povoljna epidemiološka situacija.

80 ruku za raspuštanje Sabora

- Mi ćemo za raspuštanje parlamenta, kada za to dođe vrijeme, imati 80 ruku - kazao je Bačić otklonivši nagađanja da u redovima vladajućih ima otpora toj odluci. Dodao je da svakodnevno komunicira s partnerima iz koalicije te da će političku odluku o raspuštanju Sabora donijeti kada budu potpuno sigurni da je epidemija pod kontrolom.

Najavio je da će se o rebalansu proračuna glasovati idućeg tjedna, a o danu glasovanja će se odlučiti na sutrašnjem sastanku vladajuće koalicije.

Pomoć oštećenima u potresu

Kako bi se Zagrepčanima brzo pomoglo, Vlada donosi mjere kojima će se građanima čiji su objekti najgore stradali omogućiti najam stanova po principu POS-a, a najamninu bi plaćala država. Zakon će ići u javnu raspravu, vjerojatno kraću od 30 dana, a nakon toga sam sklon da ide u redovnu proceduru.

Neprihvatljivi napadi na kardinala Puljića

Bačić se osvrnuo i na program obilježavanja Bleiburške tragedije te osudio napade na bosansko-hercegovačkog kardinala Vinka Puljića zbog održavanja svete mise za sve nevine i one kojima je presuđeno bez suda.

- Svakako da su neprihvatljivi napadi na kardinala i na odluku da se održi misa u Sarajevu. Ne vidim što je sporno da se služi misa za žrtve, nevine i one kojima je presuđeno bez suda ili prijekim sudom.

Žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta komemorirat će se 16. svibnja u Bleiburgu, Zagrebu i Sarajevu

Prema već dogovorenom protokolu, na Mirogoju će se položiti vijenci, u Bleiburgu počast stradalima odati u nazočnosti hrvatskog veleposlanika, a u Sarajevu će svetu misu zadušnicu služiti kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić.

A A A