Vijesti
14. 5. 2020.

98. obljetnica rođenja dr. Tuđmana: Njegovo državničko vodstvo u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske trajno ostaje u sjećanju našega naroda!

(VIDEO) Hrvatska demokratska zajednica svake godine obilježava dan rođenja prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Izaslanstvo naše stranke, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod Tuđmanove rodne kuće u Velikom Trgovišću. „Kao generacija koja je imala privilegiju doživjeti slobodnu i samostalnu Hrvatsku, uvijek ćemo se sjećati tih prekretničkih, 90-ih godina. I na tome dr. Tuđmanu još jednom zahvaljujemo!“, poručio je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Povijesna uloga prvoga hrvatskog predsjednika

Predsjednik Plenković istaknuo je da povijesna uloga dr. Tuđmana u hrvatskom društvu zauvijek ostaje kao trajna vrijednost.

- Uime HDZ-a i svih naših članica i članova, kao i uvijek, došli smo iskazati poštovanje prema dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH, utemeljitelju HDZ-a, političaru, povjesničaru i državniku koji je predvodio Hrvatsku na njenom putu za samostalnost, neovisnost i razvoj demokracije. To je bilo ostvarivanje višestoljetnoga sna hrvatskoga naroda o neovisnoj državi.

Odavanje počasti dr. Tuđmanu

Uz predsjednika Plenkovića, u Velikom Trgovišću bili su i glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica, prvi čovjek Krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek,i drugi dužnosnici.

Također, poštovanje prvom hrvatskom predsjedniku u Velikom Trgovišću iskazao je i njegov sin te naš saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman.

SLOBODNA I NEOVISNA HRVATSKA ŽIVOTNO JE DJELO DR. TUĐMANA & NJEGOV TRAJNI SPOMENIK!

14. svibnja 1922., prije točno 98 godina, u Velikom Trgovišću rođen je Franjo Tuđman - utemeljitelj HDZ-a i suvremene hrvatske države. Prvi predsjednik samostalne i neovisne Hrvatske i najveći državnik u povijesti našeg naroda. Vrhovni zapovjednik pod čijim je vodstvom obranjena i oslobođena Domovina. Rodonačelnik europske ideje među Hrvatima, vizionar koji je utro put ulaska HR u NATO i EU. U vječnom sjećanju hrvatskog naroda zauvijek su ostale upisane njegove riječi: „Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!“

A A A