Vijesti
18. 5. 2020.

S državnim tajnikom SAD-a Pompeom o suradnji između dvije zemlje, situaciji u BiH & borbi protiv pandemije COVID-19

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas je telefonski razgovarao s državnim tajnikom SAD-a Mikeom Pompeom. U razgovoru, koji je inicirao Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka.

Čestitke Plenkoviću na dosadašnjem predsjedanju Vijećem EU-a

Predsjednik Plenković izrazio je sućut državnom tajniku Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije COVID-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih. Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije i održanom Zagrebačkom summitu.

Euroatlantski put BiH

Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Vlade i HDZ-a naglasio je kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je podcrtao da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza, te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

A A A