Vijesti
20. 5. 2020.

Iz Grada Heroja: HDZ je veći od bilo kojeg pojedinca - Vukovar je iznad bilo čijih interesa!

Tomo Medved: Sa žaljenjem moram konstatirati da nas je g. Penava napustio jer u HDZ-u nije ispunio svoja osobna očekivanja. Na unutarstranačkim izborima golema većina članstva nije vidjela HDZ na način na koji ga je on vidio. Podređivati volju većine vlastitoj „istini“ teško bih nazvao domoljubljem, prije sebeljubljem. A trenutak napuštanja odabran je kako bi se naudilo stranci pred izbore. No, taj pokušaj neće uspjeti! HDZ nije, niti će ikada iznevjeriti Vukovar i Vukovarce!

Uz zamjenika predsjednika HDZ-a i ministra hrvatskih branitelja, na konferenciji za medije u Vukovaru sudjelovali su i član Predsjedništva HDZ-a Zvonko Milas, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić, povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara Nikola Mažar, saborska zastupnica Marijana Balić, ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, Stanko Zadro - brat legendarnog vukovarskog generala, bivši vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl…

Donosimo ključne poruke s konferencije:

MEDVED: HDZ nije, niti će ikada iznevjeriti Vukovar i Vukovarce!

Kao zamjenik predsjednika HDZ-a zahvaljujem dosadašnjim članovima - koji su odlučili politički put pronaći negdje drugdje - na svemu što su učinili za našu stranku i želim im svaku sreću u daljnjem životu.

Penava nije na viteški način prihvatio poraz

Isto tako, sa žaljenjem moram konstatirati da nas je g. Penava napustio jer u HDZ-u nije ispunio svoja osobna očekivanja. Na unutarstranačkim izborima imao je priliku uvjeriti članstvo HDZ-a u svoju viziju u demokratskom i fer natjecanju, ali su rezultati pokazali da članovi ne vide stranku onako kako je vidi on.

G. Penava, međutim, nije viteški prihvatio poraz. I kada nije po njegovom, ne kani biti lojalan golemoj većini stranačkih kolegica i kolega. Domoljublje znači spremnost na zatomljenje osobnih ambicija i podređivanje vlastitih ciljeva interesima naroda, a ne kada svoju usamljenu „istinu“ želite nametnuti većini i kada je niste spremni podrediti zajedničkom interesu. To bih prije nazvao kratkovidnim sebeljubljem, nego odgovornim domoljubljem.

Trenutak je odabran kako bi se naudilo stranci

Mislim da Penavina odluka nije od jučer. Nastup je dugo pripreman, čekao se pogodan trenutak kako bi se naudilo HDZ-u pred izbore, no mi imamo rezultate i ovaj pokušaj neće uspjeti. HDZ je veći od bilo kojeg pojedinca, HDZ je najsnažnija stranka u Hrvatskoj!

Izgovorio je i opasnu laž da je HDZ izdao Vukovar i okrenuo leđa žrtvi. Ne smije se zlorabiti žrtva Grada Heroja - ni u Vukovaru ni bilo gdje drugdje. Podsjećam da je naša Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem, među ostalim, odbila amandmane manjinskih zastupnika na zakon o popisu stanovništva te da smo glasovali protiv. Pružili smo ruku Vukovaru, HDZ nije, niti će ikada iznevjeriti Vukovar i Vukovarce!

MILAS: Vukovar iznad bilo kojeg pojedinca i bilo čijih interesa!

Vukovar je iznad bilo kojeg pojedinca i bilo čijih interesa. Što se tiče ratnih zločina, Vlada na tome neumorno radi i nikada se neće odustati od procesuiranja velikosrpskih zločinaca i njihovih nalogodavaca!

MAŽAR: HDZ u Vukovaru ide dalje!

Zahvaljujem svim članicama i članovima iz Vukovara koji podupiru nastojanja stranke da od Grada Heroja načinimo mjesto dostojno života. Posebice zahvaljujem ravnateljici vukovarske bolnice Vesni Bosanac, bratu vukovarskoga generala Blage Zadre te bivšem vukovarskom gradonačelniku Vladimiru Štenglu na dolasku na ovu konferenciju. HDZ u Vukovaru ide dalje.

A A A