Vijesti
25. 5. 2020.

Radujemo se što smo vratili 30. svibnja - Taj je datum ostao u srcima hrvatskih ljudi!

(VIDEO) Gordan Jandroković: Dostojanstveno ćemo obilježiti i zajedno proslaviti jedini i pravi Dan državnosti! * Na izbore izlazimo sami, želimo dobiti potporu građana i hrvatskog naroda, oni su naši koalicijski partneri! * Došlo je vrijeme da se Škoru i Bernardića pita hoće li oni koalirati! Na predsjedničkim su izborima već demonstrirali svoju uspješnu suradnju! * Raspudić se „autao“, pokazao je da nije bio nezavisni komentator, već politički agitator Mosta!

Gostovanje predsjednika Hrvatskog sabora i glavnog tajnika HDZ-a na Hrvatskom radiju („S Markova trga“) možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O DANU DRŽAVNOSTI

U subotu ćemo dostojanstveno obilježiti Dan državnosti polaganjem vijenaca na  Mirogoju, nakon toga svetom misom i svečanošću na Markovu trgu, a navečer i koncertom u HNK. Ove godine, zbog epidemije, jedino neće biti Dana otvorenih vrata Hrvatskog sabora, manifestacije za koju su građani pokazivali veliko zanimanje.

Radujem se što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti - jer je taj datum ostao u srcima naših ljudi. Nažalost, nespretnom odlukom s početka 2000. tadašnja je SDP-ova koalicija bila oduzela taj dan hrvatskom narodu.

O „AUTANJU“ NINE RASPUDIĆA

Već više godina vrlo ružno, uvredljivo, čak i gnusno piše o meni. Dosad sam to onako „sportski“ doživljavao misleći da je nezavisni komentator, novinar. Ali, pokazalo se da tada nije bio neutralan, nego je bio politički agitator Mosta. Kreirao je niz laži o meni s ciljem da ih jednog dana iskoristi kao „adut“ u svojoj kampanji. Koristio je poziciju „nezavisnog“ komentatora kako bi ušao u politiku. Sada se „autao“, a u politici važe neka druga pravila. U njoj ne možete manipulirati, a da vam ne bude uzvraćeno.

Puno je u politici licemjerja i farizejstva, trpimo puno udaraca, pogotovo od onih koji su uvijek „veći domoljubi“ i „veći vjernici', koji si stalno uzimaju pravo dijeliti lekcije o hrvatstvu i zaštiti nacionalnih interesa. Kad-tad će se razotkriti sva ta licemjerstva. U svom postu sam govorio o sebi, o tome tko sam i što sam, a ako se netko u toj objavi prepoznao, to je njegov problem.

O IVANU PENAVI

Nakon poraza na unutarstranačkim izborima očito je odlučio napustiti HDZ. To je njegova odluka. No pravi HDZ-ovac nikad ne bi iz tih razloga napustio stranku. Osobno nikad ne bih povukao takav potez, premda sam u politici doživljavao i uspone i padove. No, ponavljam, on se odlučio na taj korak, sretno mu bilo.

O MIROSLAVU ŠKORI

Na predsjedničkim izborima Škoro i SDP demonstrirali su uspješnu suradnju. I danas imamo situaciju da bi tzv. desnica mogla ili htjela dovesti SDP i Bernardića na vlast. Kao desna politička opcija, ako to jesu, vjerojatno bi trebali kritizirati ljevicu, a ne svoje političko djelovanje svoditi na napade na HDZ.

HDZ izlazi sam na izbore, želimo ponovno dobiti potporu hrvatskih građana i hrvatskog naroda. Oni će biti naši koalicijski partneri. Sa SDP-om nipošto nećemo, velika koalicija ne dolazi u obzir, a nećemo ni sa Škorom. Treba pitati Škoru i Bernardića hoće li oni koalirati, došlo je vrijeme da se postavi to pitanje.

A A A