Vijesti
28. 5. 2020.

Počevši od Domovinskog rata, HV neprekidno štiti & čuva svoj narod. I danas je jamac sigurne budućnosti Lijepe Naše!

DAN POBJEDNIČKE HRVATSKE VOJSKE. Medved: Bila je to vizionarska poruka dr. Tuđmana - da se bez svoje vojske nećemo moći obraniti od velikosrpske agresije. Kapulica: Zahvaljujući dr. Tuđmanu i odvažnim ljudima koji su se ovdje postrojili & krenuli u borbu za slobodu, spriječen je plan da RH doživi brzi slom! Krstičević: Hrvatski narod ponosan je na HV - na vojsku pobjednika, koja je i danas jamac sigurnosti Lijepe Naše!

Toga 28. svibnja 1991. - prije točno 29 godina - na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici održana je svečana smotra prvih postrojbi Zbora narodne garde.

Hrvatsku vojsku vratili smo hrvatskom narodu, vratili smo je u Vukovar, u Pulu, Sinj, Varaždin i Ploče!

Vijenac i svijeće u Kranjčevićevoj

U povodu Dana Hrvatske vojske te 29. obljetnice povijesnog postrojavanja ZNG-a, izaslanstvo naše stranke - predvođeno zamjenikom predsjednika HDZ-a generalom Tomom Medvedom i predsjednikom Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Marijom Kapulicom - položilo je u Kranjčevićevoj vijenac i zapalilo svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Član Predsjedništva HDZ-a general Damir Krstičević putem svog Facebooka čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a njihov dan.

MEDVED: Da se nikad ne zaboravi!

Bila je to vizionarska poruka prvoga hrvatskog predsjednika i našega vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana - da se bez vlastite vojske nećemo moći obraniti od velikosrpske agresije! Neizmjerno sam ponosan što sam imao čast koračati s tim hrabrim ljudima kojima dugujemo slobodu. Skupo smo je platili, uz puno žrtava, i naša je dužnost to prenositi mlađim generacijama. Da se nikad ne zaboravi!

I danas hrvatski narod ima i snage i mudrosti suočiti se s novim izazovima, hrabro zakoračimo zajedno u budućnost!

KAPULICA: ZNG je prerastao u pobjedničku silu!

Zahvaljujući dr. Tuđmanu i odvažnim ljudima koji su se ovdje postrojili te krenuli u borbu za slobodu, spriječen je velikosrpski plan da Hrvatska doživi brzi slom te je omogućena pobjeda u Domovinskom ratu!

Prisjećamo se s ponosom i ratnog ministra obrane Gojka Šuška, s kojim je ZNG, na krilima želje Hrvata za samostalnom državom, prerastao u pobjedničku Hrvatsku vojsku! Neka im je vječna hvala i slava!

KRSTIČEVIĆ: Neraskidiva veza HV-a i hrvatskog naroda!

Otkad su prije 29 godina „zenge“ prvi put predale prijavak dr. Tuđmanu, vi, hrvatski vojnici, dočasnici i časnici, neprekidno štitite hrvatski narod i stvarate uvjete za prosperitet i napredak Lijepe Naše. Svih ovih godina neprekidno ste jačali vezu HV-a i naroda stvorenu u Domovinskom ratu, i nijednom niste iznevjerili ukazano povjerenje - svaku ste zadaću izvršili odgovorno i časno!

Zahvaljujući vašem nesebičnom služenju, ta veza živi i danas! Zbog toga je naš narod i ponosan na HV - na vojsku pobjednika, koja je i danas jamac sigurne budućnosti Hrvatske!

 „Od kada je svijeta i vijeka svaka država morala je imati svoju oružanu silu. Oružana sila jedan je od bitnih čimbenika za osiguranje suvereniteta, identiteta, opstojnosti države i naroda!“ (dr. Franjo Tuđman)

A A A