Vijesti
30. 5. 2020.

Dragan Čović čestitao Dan državnosti, prekretnicu na kojoj je RH krenula na put osamostaljenja i suverenosti

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH uputio je čestitku Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću u povodu Dana državnosti. „Koristim prigodu u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime Vama, građanima RH, Hrvaticama i Hrvatima, čestitati Dan državnosti - spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Hrvatskog sabora“.

Ovaj dan je jedna od prekretnica u novijoj hrvatskoj povijesti, na kojoj je Republika Hrvatska - hrabrim potezima svoga političkog vodstva - krenula na put osamostaljenja, suverenosti i međunarodnog priznanja, a hrvatski narod vratio se europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji - nastavio je Dragan Čović čestitajući predsjedniku Vlade RH i predsjedniku Hrvatskog sabora.

Promicanje europskih vrijednosti

Osvrćući se na razdoblje od stvaranja samostalne Hrvatske, preko članstva u NATO-u i Europskoj uniji, do njezine današnje uloge u promicanju europskih vrijednosti prema zemljama regije, a posebno prema BiH - dodao je Čović - želimo i dalje s vama nastaviti graditi dobrosusjedske odnose i razvijati regionalnu suradnju.

Uvjeren sam da će odnosi između BiH i Republike Hrvatske i u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i na dobrobit svih naših naroda! - zaključio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH . 

A A A