Vijesti
15. 6. 2020.

Ovo su izbori između Plenkovića & Bernardića, između sigurnosti & eksperimenta!

Gordan Jandroković za N1: S jedne je strane čovjek koji se dokazao, uspješno upravljao krizom s COVID19 i u zdravstvenom i u ekonomskom pogledu, koji sa svojim timom jamči gospodarski oporavak i vraćanje na pozitivne trendove. S druge je pak strane - Bernardić.

Donosimo ključne poruke glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora, nositelja naše liste u II. izbornoj jedinici:

O NOVOJ POBJEDI

Ulazim miran u ove parlamentarne izbore, to su mi već 6. zaredom. Spreman sam za političku borbu. Vjerujem da će HDZ ponovno pobijediti i u 2. izbornoj jedinici. Vidim li se nakon izbora u izvršnoj vlasti? Ne, htio bih ostati u Hrvatskom saboru.

O ŠKORINU BIJEGU IZ I. IZBORNE JEDINICE

Iznenadio sam se kada sam vidio da je u II. izbornu jedinicu došao g. Škoro, ali vjerojatno ga je respekt prema predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću nagnao na to da se suoči s glavnim tajnikom HDZ-a. Siguran sam da se neće provesti kako očekuje.

O LIJEVOJ KOBASIČARSKOJ KOALICIJI

SDP nastupa u dugačkoj, kobasičarskoj koaliciji, koja neće moći biti funkcionalna nakon izbora. Devet stranaka plus partneri… Bernardić očito nastoji spasiti samog sebe, ne birajući cijenu koju mora platiti. Takva disfunkcionalna koalicija ne može osigurati ni političku stabilnost ni sigurnost za našu zemlju.

O IZBORU IZMEĐU PLENKOVIĆA & BERNARDIĆA

Ovo su izbori na kojima se bira između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. Prvi je čovjek koji se dokazao, imao izvrsne rezultate kao predsjednik Vlade, odgovorno upravljao krizom s COVID19 i u zdravstvenom i u ekonomskom pogledu, čovjek koji sa svojim timom jamči gospodarski oporavak, sigurnost i nastavak pozitivnih trendova.

S druge pak strane imate Bernardića - koji je eksperiment za koji ne znamo što se iza njega krije, što bi uopće mogao ponuditi, a i njegov je autoritet slab. Pritom neću govoriti o njegovim javnim nastupima i  komunikaciji, no odabir kandidata za SDP-ove liste pokazuje da je eliminirao veliki broj prepoznatljivih imena, a okružio se ljudima koji su mu očito lojalni. To je kontinuitet Bernardićeve politike.

O POSTIZBORNIM KOALICIJAMA

Imat ćemo tri kriterija - tko ima koliku političku snagu, tko nam je svjetonazorski i programski prihvatljiv & tko je kapacitiran sudjelovati u odgovornom upravljanju Hrvatskom.

O „PREMIJERU“ ŠKORI

Sigurno se ni u jednoj od mogućih postizbornih koalicija neće dogoditi to da Plenković ne bude premijer. Politička opcija koja dobije najviše glasova - a to će biti HDZ - predvodit će buduću Vladu RH i dati njenog predsjednika. Sumnjivo je i neodgovorno to Škorino političko izmotavanje da će podržati HDZ, a neće Plenkovića. Objektivno, Škorina opcija nema taj kapacitet da preuzme odgovornost za zemlju, nema ni dovoljno kvalitetnih ljudi, ni iskustva.

O „OMLADINCU“ ŠKORI

U HDZ-u sam od 1992. godine, čvrsto stojim na vrijednostima i pozicijama naše stranke. Ponosan sam što sam svoju političku karijeru vezao samo uz jednu stranku. Čitam o Škori da je '80-ih bio istaknuti član socijalističke omladine, pa da je početkom rata otišao iz Hrvatske, pa je potom dio političke karijere proveo u HDZ-u...

Ako cijeli „program“ temeljiš na tome da si bolji od drugih, ako dijeliš lekcije o domoljublju i tradicionalnim vrijednostima i svima drugima prigovaraš da nisu dovoljno dobri, onda je normalno da će javnost provjeriti što si prije radio. I uvidjeti da i nisi baš toliko dosljedan kako se predstavljaš, da imaš „rupa“ na tome životno-političkom putu. Slično bi se moglo reći i za Ninu Raspudića. Kad propovijedaš određene vrijednosti, moraš ih i u svom životu svjedočiti.

O SAVEZNIŠTVU ŠKORE & SDP-a

Zasmetalo me je kada je Škoro pozvao birače da ne podrže ni Zorana Milanovića ni Kolindu Grabar-Kitarović u 2. krugu predsjedničkih izbora. Netko tko se predstavlja kao desna opcija trebao je pozvati birače da glasuju za kandidatkinju desne opcije. No on je svojim postupkom omogućio da Hrvatska dobije predsjednika koji ne poštuje Dan državnosti, koji želi „negdje baciti“ ploču s imenima poginulih hrvatskih branitelja, koji je za vrijeme himne u Okučanima napušta komemoraciju…

Škoro je izravno odgovoran za to što je Milanović postao predsjednika Republike. Tako i na parlamentarnim izborima glas za Škoru može dovesti do toga da se lijeva koalicija vrati na vlast. Birači trebaju razmisliti tko je jedini stvarni protivnik Bernardića i SDP-a.

A A A