Vijesti
16. 6. 2020.

Usvojene izborne liste - Idemo po novi mandat ZA gospodarski oporavak & sigurnu Hrvatsku!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Radujemo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju naših nedvojbenih postignuća, ali i jasne vizije budućnosti i Izbornog programa, dobiti povjerenje sugrađana. ZA sigurna radna mjesta, ZA sigurne mirovine i plaće, ZA apsorpciju europskih sredstava! Mislim da smo se zaista pokazali u krizi s koronavirusom.

Izjavu predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića nakon sjednice, kao i odgovore na pitanja novinara, možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O KONSENZUALNOJ ODLUCI

Na prijedlog Predsjedništva, Nacionalno vijeće HDZ-a usvojilo je liste za izbore za Hrvatski sabor 5. srpnja. Predat ćemo ih Državnom izbornom povjerenstvu u utorak u 15 sati. Liste su utvrđene konsenzusom oba stranačka tijela.

O NOVOM MANDATU

Radujemo se izbornoj utakmici i vjerujemo da ćemo na temelju naših nedvojbenih postignuća, ali i jasne vizije budućnosti i Izbornog programa „Sigurna Hrvatska“, dobiti povjerenje sugrađana za novi mandat - ZA brzi gospodarski oporavak Hrvatske, a potom i snažni rast i povratak na pozitivne ekonomske trendove koje smo bilježili prije krize. ZA sigurna radna mjesta, ZA sigurne plaće i mirovine, ZA apsorpciju europskih sredstava. Mislim da smo se zaista i pokazali u krizi s koronavirusom.

O UKLJUČIVOSTI & SINERGIJI

Stevo Culej & Miro Kovač? Obojica su na listama, čime smo poslali poruku unutarstranačke demokracije, uključivosti i sinergije. Takvom odlukom šaljemo poruku zajedništva članovima koji su na izborima u HDZ-u glasovali za nekoga drugog za kojeg su mislili da treba voditi stranku. To je dobro u demokraciji, to je dobro i za Hrvatsku i za HDZ. Na listi je i Božidar Kalmeta. Sva trojica će biti na 14. mjestu: Kovač u 6., Culej u 5., a Kalmeta u 9. izbornoj jedinici.

O NEPRISTAJANJU NA UCJENE

Škorina izjava kako mu ne bi bilo prihvatljivo da opet budem premijer? To je ucjena na koju HDZ, kao najjača stranka, kao stranka koja će pobijediti, neće pristati. Naša je pozicija jasna, naš su saveznik hrvatski građani. Sto posto je sigurno, ponavljam, da HDZ nikakve ucjene neće prihvatiti - na njih mogu zaboraviti. To im je uzaludno, već sada mogu poručiti.

O 31. OBLJETNICI OSNUTKA HDZ-a

U srijedu ćemo na zagrebačkom Jarunu obilježiti 31. obljetnicu osnutka HDZ-a - što će biti svojevrsni uvod u kampanju koja će početi kada to Državno izborno povjerenstvo odredi.

A A A