Vijesti
18. 6. 2020.

S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini, nastavljamo osnaživati hrvatski suverenizam u novim, suvremenim okolnostima!

(VIDEO) Andrej Plenković na 31. obljetnici osnutka HDZ-a: Dr. Tuđman zacrtao je '90-ih put Lijepe Naše kao slobodne zemlje. Danas, imamo zadaću i dalje unaprjeđivati društvo i jačati nacionalnu ekonomiju, koristeći sve prednosti EU članstva te svog utjecaja i ugleda u međunarodnoj zajednici. To smo činili i u ovoj krizi: osigurali smo financijsku stabilnost, zaštitili živote i najsnažnije dosad stali iza hrvatskog radnika! Mario Kapulica: Ne damo na Tuđmana, na hrvatske branitelje i na HDZ! Jer Tuđman, branitelji i HDZ nikada nisu dali na Hrvatsku!

Kao i svake godine, predsjednik HDZ-a i Vlade RH položio je vijenac kod spomen-ploče prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a. Toga povijesnog 17. lipnja 1989. dr. Franjo Tuđman izabran je za predsjednika HDZ-a na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu, u prostorijama Nogometnog kluba „Borac“ na Jarunu.

U svom obraćanju okupljenim članovima i simpatizerima naše stranke, Andrej Plenković poručio je da je HDZ bio predvodnik svih velikih procesa u Hrvatskoj u zadnjih više od 30 godina.

- To nas obvezuje za budućnost!

Vlada je zaštitila i ljudske živote i radna mjesta!

Istaknuo je da je tijekom epidemije, osim ljudskih života, Vlada zaštitila i radna mjesta, dodavši da nikada do sada država nije tako snažno stala iza radnika u privatnom sektoru.

- Bez presedana je situacija da država isplati plaće za više od pola milijuna ljudi. U isto vrijeme, Vlada je osigurala financijsku stabilnost države, među ostalim i zahvaljujući snažnom položaju i reputaciji u međunarodnom svijetu financija.

HDZ štiti temeljne vrijednosti!

Predsjednik Plenković naveo je i druga postignuća naše Vlade u proteklom mandatu, poput smanjivanja poreza i davanja, administrativnih rasterećenja, a rasta plaća, mirovina i zaposlenosti te ostvarivanja proračunskog viška.

- Sve to sačinjava cjelinu. Cjelinu politike HDZ-a koji štiti naše temeljne vrijednosti - domoljublje, državotvorstvo, narodnjaštvo i demokršćanstvo. Istodobno, HDZ ima i ljude i program i znanje i odvažnost prilagoditi se modernim okolnostima i snažno pozicionira Lijepu Našu u svijetu. Suverenizam, koji je bio ključna odlika HDZ-a prije 30 godina, u novom kontekstu znači da država funkcionira kada je to najpotrebnije, koristeći sve prednosti EU članstva te utjecaja i ugleda koji uživamo u međunarodnoj zajednici.

Kada birate HDZ, birate sigurnost

Napomenuo je da je upravo stoga i izabran slogan „Sigurna Hrvatska“.

- Kako bi građani znali da, ako biraju HDZ, biraju siguran posao, veće plaće i mirovine te brzi gospodarski oporavak. A to ćemo uspjeti i uz pomoć više od 21.5 milijarde eura koje ćemo dobiti iz EU proračuna. Ova generacija slijedi politiku dr. Franje Tuđmana. Teme su drukčije nego 1989. godine, ali je, kao i tada, jednaka naša energija, volja, želja da svojim doprinosom Hrvatskoj damo novu kvalitetu! 

Na izborima iskažimo zajedništvo!

Predsjednik HDZ-a i Vlade pozvao je okupljene da na izborima iskažu jedinstvo i zajedništvo.

- Pokažimo koliko je velika razlika između HDZ-a i ostalih stranaka i opcija koje bi htjele doći na njegovo mjesto, a nisu autentične! Pokažimo koliko smo sposobniji, koliko smo odgovorniji i koliko smo zreliji od ove velike prikupljene, sakupljene, sabirane lijeve opcije!

Zaključio je da hrvatski građani znaju da dati povjerenje HDZ-u znači sigurnu i uspješnu Hrvatsku.

- HDZ ima najbolje ljude, najkvalitetniji program, i spreman je voditi Hrvatsku i u sljedeće četiri godine! Do pobjede!

KAPULICA: HDZ je ostvario sve ključne nacionalne ciljeve!

Kao što je predsjednik Plenković poručio na proslavi Oluje u Kninu: ne damo na Franju Tuđmana, ne damo na hrvatske branitelje i ne damo na HDZ, jer ni Tuđman, ni branitelji ni HDZ nikada nisu dali na Hrvatsku! - naglasio je u svom obraćanju na Jarunu Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

Istaknuo je i da su posljedice osnivanja HDZ-a prije točno 31 godinu bile dalekosežne.

- HDZ, predvođen dr. Tuđmanom, jedinstvenom osobom hrvatske politike, ostvario je u tim prekretničkim i sudbonosnim vremenima sve ključne nacionalne ciljeve! Zato, kada obilježavamo ovu obljetnicu, ne slavimo samo stranački događaj, već i dan kada su položeni temelji opće hrvatske pomirbe te dan novouspostavljene solidarnosti čitavoga hrvatskog naroda! Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska!

TRADICIONALNA NOGOMETNA UTAKMICA

Nakon svečane sjednice, u prostorijama NK Jarun odigrala se tradicionalna nogometna utakmica između momčadi HDZ-a i zvijezda.

A A A