Vijesti
18. 6. 2020.

Pobjeda - glavni cilj HDZ-a na izborima! Hrvatskoj ne trebaju eksperimenti, nego odgovorni, ozbiljni, dokazani ljudi!

(VIDEO) Uoči službenog početka kampanje, voditelj Izbornog stožera HDZ-a i glavni tajnik Gordan Jandroković održao je u Središnjici konferenciju za medije: Voljeli bismo da ova politička bitka bude korektna, usmjerena na budućnost i životni standard hrvatskih građana. HDZ-ova kampanja upravo će biti takva - afirmativna, fokusirana na postignuća naše Vlade i Izborni program „Sigurna Hrvatska“. Da, sigurnost je ključna riječ. Zdravstvena sigurnost, ali i sigurnost plaća i mirovina!

Zaštitili smo ljudske živote & radna mjesta

Gordan Jandroković je napomenuo da se nada kampanji koja će se temeljiti na argumentiranom predstavljanju programa, a sa što manje laži, uvreda i manipulacija. Dodao je da će se od danas pa sve do izborne šutnje svakodnevno održavati konferencije za medije u Središnjici:

- Govorit ćemo o konkretnim rješenjima koja nudimo. Izazovi koji su pred Hrvatskom zahtijevaju odgovorne, ozbiljne, dokazane ljude - a ne eksperimente. A upravo se HDZ, predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem, dokazao (i) u borbi protiv koronavirusa! Uspješno smo se othrvali golemoj krizi i u zdravstvenom i u gospodarskom pogledu, zaštitili smo ljudske živote i očuvali radna mjesta.

Zajedno, idemo do pobjede!

Naglasio je da HDZ neće primati donacije od tvrtki koje su koristile Vladine ekonomske mjere i primale pomoć od države tijekom epidemije:

- O tome sam, kao glavni tajnik, već poslao naputak stranačkim organizacijama na terenu.

U parlamentarne izbore idemo po pobjedu, po novi mandat na čelu Hrvatske - zaključio je Jandroković:

- Glavni protivnici su nam, kao i uvijek, ljevica i SDP. Moguće postizborne koalicije formirat ćemo na temelju svjetonazorske i programske bliskosti, ali i spremnosti pojedinih političkih opcija na preuzimanje odgovornosti i donošenje, ako treba, i teških odluka. No i sami ste u ovom mandatu vidjeli da neke stranke, s kojima smo ispočetka surađivali, to nisu bile u stanju.

Očekujemo pobjedu - kao i 2016.

Odgovarajući na pitanja novinara, voditelj Izbornog stožera HDZ-a osvrnuo se i na svoju, II. izbornu jedinicu:

- Što očekujem kao nositelj HDZ-ove liste? Najmanje 6 mandata - kao i na izborima 2016. godine.

A A A