Vijesti
21. 6. 2020.

Da smo na početku epidemije slušali SDP, imali bismo na desetine tisuća zaraženih i krcate zavode za zapošljavanje!

Andrej Plenković iz Šibensko-kninske & Zadarske županije: Odlučno smo reagirali i pokazali kako se čuvaju zdravlje i radna mjesta, osiguravši plaće za 550.000 obitelji! * Uvijek sam jednako pristupao svakom kraju RH. Tako ću i u kampanji. Po uzoru na Slavoniju, u idućem mandatu pokrećemo „Projekt Dalmatinska zagora“! * Povećali smo prosječnu plaću na 6.700 kn, a minimalnu na 3.250, podigli mirovine za 12%, stvorili novih 110.000 radnih mjesta. S jedno strane smo mi i naša postignuća, a s druge eksperimenti slijeva ili zdesna - neiskusni Bernardić i šarlatan Škoro!

Nin, Zemunik Donji, Zadar, Šibenik (predstavljanje kandidata iz Šibensko-kninske županije s liste HDZ-a u IX. izbornoj jedinici), Miljevci i opet - Šibenik. Tijekom dvodnevne turneje dvjema dalmatinskim županijama predsjednik HDZ-a i Vlade RH dao je niz izjava, odgovarao na pitanja novinara, obraćao se na skupovima…

Donosimo, objedinjeno, njegove ključne poruke:

Znanjem & postignućima protiv eksperimenata

Očekujem da će rezultat u IX. izbornoj jedinici opet biti odličan, sjajan, pobjednički! Nikada nije bila veća, jasnija razlika između nas i političkih konkurenata. Mi imamo i postignuća i kvalitetni program i kredibilitet i iskustvo odgovornog upravljanja koronakrizom i viziju sigurne budućnosti, dok se, s druge strane, svi i slijeva i zdesna mogu podvesti pod riječ - eksperiment.

Jednaki pristup svim krajevima Lijepe Naše

Budući da sam kandidat u I. izbornoj jedinici, u središtu Zagreba, novinari me odnedavno često pitaju zašto i dalje putujem Lijepom Našom, zašto sam jučer bio u Ninu i Zadru, danas u Miljevcima i Šibeniku. Odgovor je jednostavan: cijeli sam mandat jednako pristupao svakoj županiji, svakom gradu i općini u Hrvatskoj! Tako ću i kroz kampanju.

Pomoć područjima koja su teško nastradala u agresiji

Evo, mogu otkriti da smo odlučili - s obzirom na odlično iskustvo s Projektom Slavonija, Baranja i Srijem u prošle četiri godine - da ćemo u idućem mandatu napraviti sličan projekt koji bi obuhvatio Dalmatinsku zagoru, Liku i Banovinu, područja koji su teško nastradala tijekom velikosrpske agresije, a danas imaju problem demografske revitalizacije. U kontekstu naše politike ravnomjernog regionalnog razvoja, i tim ćemo krajevima Lijepe Naše posvetiti veću pozornost.

SDP podcjenjivao epidemiju

SDP-ove kritike na naše upravljanje koronakrizom? Podsjetit ću da su upravo oni podcjenjivali epidemiju, tvrdili da su restrikcije „pretjerane“, „prerigorozne“, „nepotrebne“. Grlili su se i ljubili u ožujku po Zagrebu, tražili ukidanje Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Da smo ih slušali, Hrvatska bi imala na desetine tisuća zaraženih i krcate zavode za zapošljavanje.

Na sreću, pravodobno smo poduzeli zaštitne mjere - pokazali smo kako se čuvaju zdravlje i sigurnost hrvatskih građana! Ujedno smo čvrsto, kao malo koja zemlja u EU-u, stali iza svojih radnika i poduzetnika, osiguravši plaće za 550.000 obitelji. Očuvali smo radna mjesta, ali i kreditni rejting na investicijskoj razini zahvaljujući reputaciji koju uživamo na međunarodnim financijskim tržištima uslijed našega odgovornog upravljanja javnim financijama tijekom mandata!

Kritikantska, destruktivna oporba

Za razliku od oporbe mi smo konkretni, učinili smo ono što je trebalo kada je trebalo, kada je bilo najteže, a njihova je uloga kritikantska, destruktivna, samolamentirajuća. I to je ta, ponovit ću, ključna razdjelnica - s jedno strane smo mi i naša postignuća, a s druge neiskustvo g. Bernardića te totalno šarlatanstvo i neozbiljni pristup g. Škore. Činjenica je da svakodnevno proklizava i na suhom, ne samo na osjetljivim temama.

Povećali smo plaće i mirovine

Za razliku od SDP-ove Vlade koja zadužila Hrvatsku za 70 milijardi kuna i gomilala deficit, mi smo ostvarivali zdravi gospodarski rast, smanjili udio javnog duga u BDP-u, povećali prosječnu plaću na 6.700 kuna, a minimalnu na 3.250, podigli mirovine za 12 posto, a one najniže za čak 15 posto, porezno rasteretili i građane i poduzetništvo za 9 milijardi kuna, stvorili novih 110.000 radnih mjesta.

Novih 100.000 radnih mjesta

Ta postignuća su garancija da ćemo u idućem mandatu i realizirati ono što najavljujemo u svom Izbornom programu „Sigurna Hrvatska“: povećanje prosječne plaće na 7.600 kuna, a minimalne na 4.250, 10-postotni rast mirovina, novih 100.000 radnih mjesta, 130.000 kuna za samozapošljavanje svakom tko to želi... Nastavit ćemo s poreznim i administrativnim rasterećivanjem: smanjit ćemo stope poreza na dohodak s 36 na 30 & s 24 na 20 posto, a poreza na dodanu vrijednost na svu hranu s 25 na 13 posto.

Po pobjedu!

U nedjelju 5. srpnja hrvatski ljudi biraju između zdravstvene sigurnost, ali i sigurnosti radnih mjesta, plaća i mirovina, te - s druge strane - eksperimenta slijeva ili zdesna. Sigurni smo da ćemo ponovno dobiti povjerenje svojih sugrađana kako bismo osigurali gospodarski oporavak i daljnji razvoj Lijepe Naše. ZA Sigurnu Hrvatsku! Idemo po pobjedu - kao 2016. godine!

OPERACIJA „MILJEVCI“ & 50. OBLJETNICA TAVELIĆEVE KANONIZACIJE

U nedjelju, drugog dana dalmatinske turneje, Andrej Plenković je u Drinovcima sudjelovao na obilježavanju 28. godišnjice oslobođenja Miljevaca …

… te potom u Šibeniku na euharistijskom slavlju u povodu 50. obljetnice kanonizacije sv. Nikole Tavelića.

SAKRALNA BAŠTINA, OBNOVLJENI MOSTOVI, TENIS, TURIZAM & DJEČJI FESTIVAL

U subotu, prvog dana turneje, predsjednik HDZ-a i Vlade RH bio je u Zadru (Ugovor o financiranju Stalne izložbe crkvene umjetnosti i Adria Tour), Ninu (obilazak obnovljenih mostova i obale), Zemuniku Donjem (druženje s članstvom) …

… a na kraju dana iz Zadarske županije uputio se u Šibenik, na svečano otvorenje 60. Međunarodnog dječjeg festivala:

- MDF je zaštitni znak Krešimirova Grada i u svakom od 60 dosadašnjih izdanja ostao je dosljedan svojoj izvornoj misiji - poticati i razvijati dječju kreativnost u svim njenim umjetničkim oblicima. U 15 festivalskih dana publika će imati priliku pratiti 110 različitih programa, a održat će se i 24 radionice za šestotinjak djece. Svaka čast!

A A A