Vijesti
24. 6. 2020.

Dok je Bernardić najavljivao „400.000 otkaza“, naša je Vlada pokrila plaće za 600.000 zaposlenika u privatnom sektoru & očuvala radna mjesta!

(PHOTO) Bakar, Delnice, Ravna Gora, Ogulin, Zaprešić. Kako neki dan reče Andrej Plenković: „Kandidat sam u I. izbornoj jedinici, u Zagrebu i okolici, pa me novinari pitaju zašto i dalje obilazim Lijepu Našu. Odgovor je jednostavan: cijeli sam mandat jednako pristupao svakom kraju Hrvatske, svakoj županiji, gradu i općini. Tako ću i u kampanji“. Tako je jučer pohodio Primorsko-goransku i Karlovačku županiju, a tek se predvečer „vratio“ svojoj jedinici i listi čiji je nositelj. 

Tijekom posjeta Hrvatskom primorju i Gorskoj Hrvatskoj, predsjednik HDZ-a i Vlade RH obraćao se na druženjima s članovima i simpatizerima naše stranke, dao niz izjava, odgovarao na pitanja novinara…

Donosimo, objedinjeno, njegove ključne poruke:

Bernardić strašio ljude masovnim otkazima

SDP je prvo podcjenjivao COVID-19, a potom je Bernardić tvrdio da će Hrvatska u nekoliko tjedana dobiti „novih 400.000 nezaposlenih“. No nema ih, i to zahvaljujući našem iskoraku bez presedana - jer smo iz proračuna izdvojili 6 milijardi kuna za plaće 600.000 radnika u privatnom sektoru. Dok je Bernardić najavljivao, zazivao 400.000 otkaza, strašio ljude, naša je Vlada radila i očuvala radna mjesta!

Mjera „Očuvanje radnih mjesta“

Još nekoliko konkretnih brojki. Za pokrivanje plaća za 43.000 radnika u Zagrebačkoj županiji poslodavcima je država isplatila 370 milijuna kuna. A to je iznos bez lipnja! U Karlovačkoj županiji u tu smo svrhu pak izdvojili 105 milijuna, a iz EU fondova ugovorili projekte u vrijednosti 2.8 milijarde kuna. U Gorski kotar smo kroz razne projekte uložili oko 300 milijuna, a u idućem 7-godišnjem razdoblju, uz pomoć europskih sredstava, planiramo dvije milijarde kuna. Dvije!

EU sredstva & moderni suverenizam

U novom mandatu, po uzoru na „Projekt Slavonija“, pokrenut ćemo sličan projekt za područja od Dalmatinske zagore preko Like, Gorskog kotara i Korduna do Banovine. A sve to ćemo moći jer Hrvatska za brzi gospodarski oporavak i nastavak razvoja iz EU-a očekuje oko 22 milijarde eura u idućih 7 godina, što je gotovo milijardu više nego u prethodnom razdoblju. To je taj moderni suverenizam - s nikad snažnijim međunarodnim položajem i nikad većim utjecajem Lijepe Naše!

Novih 100.000 radnih mjesta

Taj silni europski novac itekako će nam pomoći i da ostvarimo najave iz Izbornog programa „Sigurna Hrvatska“: povećanje prosječne plaće na 7.600 kuna, a minimalne na 4.250, rast mirovina za 10 posto, stvaranje novih 100.000 radnih mjesta… Želimo da Hrvatska nastavi dobrim smjerom kojim smo je vodili protekle 4 godine, a to je odgovorno vođenje javnih financija, ugled na međunarodnim financijskim tržištima i, ponovit ću, moderni suverenizam.

Bernardić od krhkog materijala

Ako to oporba želi, meni nije problem testirati se svaki dan na koronavirus. Ponašam se odgovorno, jučer sam obavio već 3. test. Nema razloga za moju samoizolaciju budući da nisam bio u bliskom kontaktu s Novakom Đokovićem. A ovi nadridoktori poput Beljaka, Marasa, Bernardića i sličnih nisu predmet mog interesa.

Posve je jasno da SDP vapi za tim da njihov predsjednik izbjegne predizborna TV sučeljavanja te me zato i žele poslati u samoizolaciju. Ali taj film neće gledati. Je li to poruka samopouzdanja, uvjerenosti u pobjedu? Bernardić je već izbjegao debatu na HTV-u, šaljući jasnu poruku od kakvog je materijala sazdan. Od krhkog.

Među 3 EU zemlje s najmanje oboljelih

Hrvatska je i dalje među tri europske države s najmanjim brojem oboljelih na milijun stanovnika, što nas svrstava u red zemalja koje se najuspješnije bore protiv zaraze. To je poruka da je Hrvatska sigurna zemlja - izbori nisu dovedeni u pitanje. Uostalom, odluku da ih održimo u srpnju donijeli smo vođeni sigurnošću, na preporuku epidemiologa koji napominju da virus najniži intenzitet ima ljeti, a da se ne zna što kasnije možemo očekivati. A Hrvatskoj najesen treba Vlada koja će se s punim političkim legitimitetom suočiti s nadolazećim zdravstvenim i financijskim izazovima.

Naučiti živjeti s virusom

Turizam? Teniski turnir neće naštetiti, koštati nas mogu samo medijska „spinanja“ pojedinaca koji uvijek silno žele da sve bude negativno. Režim na granicama ostaje isti, što znači liberalizacija za 10 država EU-a, a prema ostalima strože kontrole kao i dosad. Moramo biti svjesni da virus neće tek tako nestati dokle god se ne pronađe cjepivo ili lijek, moramo se naučiti živjeti s njim te stoga i dalje mudro balansirati između onog što je dobro za gospodarstvo, a time i za naše radnike, te zaštite zdravlja. U interesu je svih nas da se pridržavamo zaštitnih mjera i uputa.

Odgovorno i požrtvovno za sigurnu Hrvatsku!

Na razočaranje naših političkih protivnika, Vladu će opet voditi HDZ. Jer HDZ je jedina garancija sigurne budućnosti. Svi ostali su ili populisti ili nesposobni. I to građani znaju, i to će nam građani valorizirati 5. srpnja. Snagom zajedništva i čvrsto oslonjeni na naša dosadašnja postignuća ponovno ćemo pobijediti na izborima! Nastavljamo svoju misiju - odgovorno i požrtvovno za Hrvatsku!

POBIJEDIT ĆEMO - JER JEDINI IMAMO POSTIGNUĆA, LJUDE, PROGRAM & VIZIJU!

Potkraj još jednog vrlo sadržajnoga radnog dana, predsjednik Andrej Plenković u utorak je bio u Zaprešiću na predstavljanju liste HDZ-a za 1. izbornu jedinicu:

- U prošle 4 godine predano smo radili na dobrobit hrvatskog naroda i svih naših građana. Hrvatska je danas bolja zemlja nego 2016. godine, a ovaj mandat na isteku tek je 1. poluvrijeme. U njemu smo ostvarili mnogobrojna postignuća - koja su temelj za nastavak našega predanog angažmana u 2. poluvremenu te brzi gospodarski oporavak i povratak na pozitivne ekonomske trendove koje smo bilježili prije koronakrize!

Nasljeđe nesposobnog SDP-a

Susreli smo se s nizom golemih izazova - također je naglasio - od onih koje nam je u nasljeđe ostavila nesposobna SDP-ova Vlada pa do ovog najnovijeg, najvećeg od Domovinskog rata - pandemije!

- Ne samo da smo sve uspješno apsolvirali, zaštitivši zdravlje hrvatskih ljudi i očuvavši 600.000 radnih mjesta, već smo i povukli Hrvatsku naprijed! Država je učinkovito funkcionirala kada je to građanima bilo najpotrebnije! HDZ jedini ima dokazane ljude, kvalitetni program, jasne ciljeve i konkretna rješenja! I zato ćemo opet pobijediti na izborima! 5. srpnja birajmo HDZ, birajmo Sigurnu Hrvatsku!

A A A