Vijesti
25. 6. 2020.

Dok SDP stalno mijenja stav - čas hoće otvaranje, čas zatvaranje - mi otpočetka odgovorno brinemo o zdravstvenoj sigurnosti nacije!

(VIDEO) Unatoč pandemiji, sačuvali smo zdravlje nacije. Sve je prošlo s minimalnim posljedicama - s krizom se nosimo bolje nego brojne zemlje! Zdravstveni sustav je stabilan i siguran! Na početku pandemije SDP se rugao mišljenju epidemiologa, zatim su tvrdili da su uvedene mjere prerestriktivne. Onda su promijenili mišljenje tvrdeći da su mjere ipak dobre, ali prekasno uvedene. Potom su govorili da treba otvoriti gospodarstvo, a sada se pitaju zašto smo otvarali gospodarstvo. Kakva je to nedosljednost! Za vrijeme pandemije, struka je imala i imat će završnu riječ! Svaki ljudski život jednako vrijedi, stoga je potrebno graditi sustav povjerenja i sigurnosti. Dok Stožer civilne zaštite RH upravlja situacijom, naši se građani nemaju čega bojati!

Konferenciju za medije - koju su pod naslovom „Zdravstvena sigurnost“ u Središnjici održali predsjednik Odbora HDZ-a za zdravstvo prof. dr. sc. Ante Ćorušić, naš kandidat u 1. izbornoj jedinici akademik Željko Reiner te Maja Grba-Bujević, članica Nacionalnog stožera civilne zaštite i kandidatkinja u 7. IJ - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ĆORUŠIĆ: Zdravstveni sustav je stabilan & siguran!

Činjenica jest da smo unatoč pandemiji, kakvu svijet nije vidio više od 100 godina, sačuvali zdravlje nacije. S krizom smo se nosili i nosimo se bolje nego velika većina europskih zemalja. Unatoč pojedinim „džepovima“ infekcije, koji su očekivana posljedica reaktivacije gospodarstva, zdravstveni sustav u Hrvatskoj je stabilan i siguran. I još nešto: u četiri godine mandata, naš je Vlada iz EU fondova osigurala 2 milijarde i 83 milijuna kuna za sustav zdravstvenog osiguranja.

REINER: SDP je čak 5 puta mijenjao mišljenje o upravljanju krizom - zasad!

Na početku pandemije SDP se rugao epidemiolozima, tvrdio da je koronavirus nešto beznačajno. Govorili su da su zaštitne mjere prerestriktivne, ali su onda promijenili mišljenje te ustvrdili da su mjere ipak dobre, ali da su prekasno uvedene. Potom su pozivali da se „što prije“ otvori gospodarstvo jer imamo izrazito povoljnu epidemiološku situaciju. A sada se bune - još jednom mijenjajući mišljenje! - zato što smo otvorili gospodarstvo. Kakva nedosljednost!

Broj zaposlenih kao da krize nije bilo!

Podsjećam i na to da su iz SDP-a „najavljivali“ da će Hrvatska izgubiti 400.000 radnih mjesta, da ćemo imati novih 400.000 nezaposlenih. A što se dogodilo? Danas imamo isti broj zaposlenih kao prije COVID-a! Naša je Vlada u ove 4 godine učinila Hrvatsku financijski otpornijom, stoga smo i bili u mogućnosti dati plaće za 600.000 ljudi koji nisu mogli raditi u ožujku, travnju i svibnju. A Mjera „Očuvanje radnih mjesta“ nastavlja se i u lipnju za sektore koji su još uvijek ugroženi! Nijedna druga država, ni one daleko bogatije, nisu učinile to što je učinila Hrvatska!

GRBA-BUJEVIĆ: Za vrijeme pandemije, struka je imala i imat će završnu riječ!

Svaki ljudski život jednako vrijedi, stoga je potrebno graditi sustav povjerenja i sigurnosti. Struka u pandemiji mora imati završnu riječ. Stožer civilne zaštite radi po jasnim principima, transparentno smo u svakom trenutku obavještavali javnost o svemu što poduzimamo, o broju oboljelih. Znali smo da će se otvaranjem gospodarstva i turizma virus mjestimice morati preliti iz inozemstva u našu zemlj. Na nama je balansirati između zaštitnih mjera i gospodarske reaktivacije.

Hrvatska je sigurna zemlja

Prema statističkim pokazateljima, Hrvatska je i danas sigurna zemlja. Povećan je, doduše, broj novozaraženih, no s time se znamo nositi jer smo taj scenarij i očekivali. Od žarišta smo imali Zadar, koji smo riješili. Sada pak rješavamo Đakovo i Jankomir. To su ograničena područja. Naši epidemiolozi odrađuju izvrstan posao i adekvatno reagiramo na sve nove okolnosti. Dok Stožer upravlja situacijom, naši se građani nemaju čega bojati!

A A A