Vijesti
26. 6. 2020.

U ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske uložili smo 10 puta više nego SDP-ova vlada! Nastavit ćemo još više & bolje!

(VIDEO) U idućem mandatu planiramo oko 30 mlrd. kn za ravnomjerni regionalni razvoj i nove tehnologije! Po uzoru na Projekt Slavonija, krećemo i s Projektom Gorski kotar, Lika, Kordun, Banovina i Dalmatinska zagora! Kad smo preuzeli odgovornost za upravljanje državom, zatekli smo SDP-ov kaos!

Konferenciju za medije - koju su pod naslovom „Učinkovita država i ravnomjerni razvoj“ u Središnjici održali ministar rada i mirovinskog sustava & kandidat HDZ-a u 4. izbornoj jedinici Marko Pavić, kandidatkinja HDZ-a u 9. IJ Branka Juričev-Martinčev te predsjednica HDZ-ova Odbora za rad i mirovinski sustav & kandidatkinja HDZ-a u 7. IJ Majda Burić - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

PAVIĆ: Broj zaposlenih na razini prije korone!

Kad smo preuzeli odgovornost za upravljanje državom, zatekli smo kaos. Samo 9 posto ugovorenih EU sredstava i tek 1 posto isplaćenih. Danas smo na 96 posto ugovorenosti te 37 posto isplaćenosti. Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem osigurala je 21.5 milijardi eura za 7-godišnje razdoblje pred nama. Kontinuirano smo imali suficit državnog proračuna, a s jučerašnjim danom dosegli smo isti broj zaposlenih kao i prije korone. S čvrstim osloncem na tim postignućima - želimo obnoviti povjerenje građana za drugo poluvrijeme!

13 mlrd. kn za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem osigurali smo gotovo 13 milijardi kuna za istok Lijepe Naše. Bernardić, šef SDP-a, tvrdi da je taj projekt magla. Pa zar je „magla“ obnova 20 bolnica, 109 domova zdravlja, novih 800 kreveta u studentskom domu u Osijeku, zgrada Viroexpoa u Virovitici, 20.000 novih zaposlenih u Slavoniji, 6.000 žena zaposlenih kroz projekt Zaželi. Zar je to „magla“?! Očito da Bernardić ima problema s vidom, jer će rezultate naše Vlade građani itekako prepoznati. Napravili smo brojne iskorake kako u pogledu EU fondova, tako i na planu ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske.

JURIČEV-MARTINČEV: 30 milijardi kuna za ravnomjerni regionalni razvoj i nove tehnologije!

Ravnomjeran razvoj krajeva svih krajeva Lijepe Naše bio je jedan od ključnih ciljeva Vlade. On ostaje jedan od prioriteta i u Izbornom programu HDZ-a. Naša je Vlada je za ravnomjerni regionalni razvoj uložila čak 10 puta više od one SDP-ove. Usvojeni su novi zakoni - Zakon o otocima, Zakon o brdsko-planinskim područjima te Zakon za potpomognuta područja. U idućem mandatu planirana su sredstva od oko 30 milijardi kuna za ravnomjerni regionalni razvoj i nove tehnologije!

BURIĆ: Naša Vlada promijenila je odnos prema Gorskom kotaru - nabolje!

HDZ je pozicionirao Gorski kotar u politički fokus, dok je SDP-ova vlada lošim zakonskim rješenjima bila obezvrijedila stanovnike tog kraja. Jedinicama lokalne samouprave oduzela je 30 posto proračunskih sredstava. Naša je Vlada u potpunosti promijenila odnos prema Gorskom kotaru - nabolje. Nema ministarstva koje iz svog proračuna ne izdvaja upravo za to područje.

2 mlrd. kuna za Projekt Gorski kotar, Lika, Banovina i Zagora!

Nažalost, za primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu, Gorski je kotar još uvijek „najveći otok“ u županiji. On polako dođe, poslika se i polako - ode. Jedino brzo što je napravio bio je odlazak s mjesta ministra u SDP-ovoj vladi. Mogao se kao ministar boriti za svoj primorsko-goranski kraj, ali nije. Pobjegao je. HDZ je, na sreću, okrenuo ploču. U idućem mandatu krećemo s Projektom Gorski kotar, Lika, Kordun, Banovina i Dalmatinska zagora, za što ćemo osigurati najmanje 2 milijarde kuna.

A A A