Vijesti
27. 6. 2020.

Vratili smo zaposlenost na razinu prije krize zahvaljujući dosad neviđenim mjerama za očuvanje radnih mjesta & reaktivaciji gospodarstva i turizma

Velika Gorica & Sisak, Koprivnica & Bjelovar. Andrej Plenković i dalje obilazi zemlju neovisno o svojoj izbornoj jedinici. „Dokazali smo da znamo, možemo & hoćemo! Ako unatoč Agrokoru, epidemiji i nerezonskim SDP-ovim jamstvima danas imamo 115.000 zaposlenih više nego prije 4 godine, onda ćemo u sljedećem mandatu bez ikakve sumnje ispuniti obećanje o 100.000 novih radnih mjesta! Ako smo podigli prosječnu plaću na 6.700 kuna - za 1.150 u jednom mandatu! - onda ćemo je u idućem nedvojbeno uspjeti povećati na najmanje najavljenih 7.600!

Donosimo, objedinjeno, ključne poruke predsjednika HDZ-a i Vlade RH s područja VI. & II. izborne jedinice, koje je obišao u četvrtak:

Unatoč Agrokoru, epidemiji & SDP-ovim jamstvima

Naša dosadašnja postignuća jamstvo su da ćemo ostvariti sve najave iz Izbornog programa „Sigurna Hrvatska“.

Ako unatoč Agrokoru i epidemiji Hrvatska danas ima 115.000 zaposlenih više nego prije 4 godine, ako smo vratili zaposlenost na razinu prije koronakrize - kao da je nikad nije niti bilo! - onda ćemo u idućem mandatu bez ikakve sumnje ispuniti obećanje o 100.000 novih radnih mjesta!

Veče plaće & sigurna radna mjesta

Ako smo, ponavljam, unatoč Agrokoru, epidemiji i nerezonskim SDP-ovim jamstvima podigli prosječnu plaću na 6.700 kuna - za 1.150 u jednom mandatu! - onda ćemo je u idućem nedvojbeno uspjeti povećati na najmanje najavljenih 7.600!

Za isplatu plaća za 19.787 zaposlenih u privatnom sektoru u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji i očuvanje njihovih radnih mjesta izdvojili smo, ne računajući lipanj, točno 185.672.236 kuna! U istu svrhu i u istom razdoblju, za 54.620 radnika u Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji osigurali smo 476.806.960 kuna. Gotovo 500 milijuna!

Dokazali smo da znamo, možemo & hoćemo!

Naša je Vlada za plaće hrvatskih radnika u prošla 3 mjeseca ukupno dala 5.3 milijarde kuna, a pritom je oslobodila poslodavce plaćanja poreza i doprinosa - čime se financijska intervencija države penje na oko 7.3 milijarde. To je potez bez presedana! Zahvaljujući tome danas i imamo isti broj zaposlenih kao i prije pojave COVID-a!

I zato je naša poruka sigurne Hrvatske jasna - sigurne plaće i mirovine, sigurna radna mjesta, zdravstvena sigurnost, sigurne granice i snažne institucije u kriznim situacijama! Dokazali smo da znamo, možemo & hoćemo!

Eksperimenti & šarlatani neće proći!

A politički eksperimenti i šarlatani koji bi htjeli doći na vlast? Neće proći! Imamo viziju budućnosti i plan za iduće 4 godine - plan koji jamči povećanje i prosječne i minimalne plaće i mirovina te daljnji rast zaposlenosti. To je naša sigurna Hrvatska koja ide naprijed pod vodstvom HDZ-a! To može jedino i isključivo i samo HDZ!

Bili smo uvijek tu kada je bilo najpotrebnije - bit ćemo i ubuduće! I u VI. I u II. izbornoj jedinici idemo po pobjedu, po 6 mandata! 5. srpnja idemo po pobjedu!

NISMO DALI DA SE OSTVARI SDP-ov CRNI SCENARIJ O 400.000 OTKAZA!

Davor Božinović (međunarodni tajnik HDZ-a i nositelj liste u VI. izbornoj jedinici):

HDZ, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, jedina je snaga koja može zemlju vući naprijed! Hrvatska napreduje u svakom smislu. I u najvećoj krizi naša je Vlada uspjela zaštititi ljudske živote i radna mjesta. Država je stala iza svakog čovjeka kada je to bilo najpotrebnije! To je odgovorna vlast, to je odgovorna država, to je Vlada HDZ-a. To je jamstvo sigurne Hrvatske!

Sjajna, senzacionalna vijest

Nemojte mi zamjeriti to što ću ponoviti sjajnu, senzacionalnu vijest: Hrvatska ima isti broj zaposlenih kao prije epidemije! To ne bismo uspjeli da nismo osigurali nezapamćena sredstva za isplate plaća za skoro 610.000 radnika. No sva ta smo radna mjesta uspjeli očuvati zahvaljujući i pravodobnoj reaktivaciji gospodarstva i turizma.

A što je SDP radio dok smo se mi borili? Zloguko je najavljivao da ce 400.000 Hrvata dobiti otkaz! Na sreću, nismo dali da se ostvari Bernardićev crni scenarij, spriječili smo ga. Toliko o njima i njihovoj kompetentnosti!

SDP luta, lunja & baulja

SDP je najmanje 5 puta promijenio stav o COVID-u: prvo su se rugali epidemiolozima i tvrdili da zaraze neće biti, potom da su mjere prerestriktivne kada već zaraza postoji, onda su okrenuli ploču i “zaključili” da su mjere “prekasno uvedene”, zatim su ultimativno tražili da se Hrvatska čim prije otvori, a na kraju - danas nas napadaju jer se Hrvatska uopće i otvorila.

Teško i sami mogu pohvatati koje je njihovo mišljenje. Zar stvarno žele da hrvatski ljudi izgube radna mjesta i mogućnost da skrbe o svojim obiteljima!?!

GLAS ZA HDZ - SIGURAN GLAS ZA POBJEDU NAD LJEVICOM!

Gordan Jandroković (glavni tajnik HDZ-a i nositelj liste u II. izbornoj jedinici):

Da, očekujemo pobjedu i 6 mandata! Imam samo jednu poruku - svaki glas za neku drugu opciju od centra nadesno može samo ojačati „Restart koaliciju“, SDP i Bernardića, dok je glas za HDZ siguran glas za pobjedu nad ljevicom i zaštitu nacionalnog identiteta! Birajte HDZ, birajte sigurnu Hrvatska!

Izbor je jednostavan - Plenković ili Bernardić

Hrvati biraju između Andreja Plenkovića koji simbolizira sigurnost i postignuća te s druge strane Davora Bernardića koji simbolizira nesposobnost i nezrelost. Njegov izbor značio bi avanturu i eksperiment s obzirom na izazove koji nas čekaju na jesen. Na sreću, to se neće dogoditi - jer HDZ će pobijediti!

A A A