Vijesti
30. 6. 2020.

Iz Mostara: Upravo je HDZ problem neravnopravnosti Hrvata u BiH vratio na međunarodnu scenu!

Samo ove godine već sam peti put u Mostaru. Mi smo uvijek tu! I bit ćemo! Idemo po apsolutnu pobjedu u XI. izbornoj jedinici - po tri mandata! Nastavljamo borbu za rješavanje svih problema hrvatskog naroda u BiH! Ovo nije vrijeme za bilo kakve eksperimente! - poručila je potpredsjednica HDZ-a i nositeljica naše liste Zdravka Bušić.

Ustrajna borba za ravnopravnost Hrvata!

Zdravka Bušić - koja je zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a pohodila Mostar, istaknula je da je upravo HDZ vratio pitanje ravnopravnosti Hrvata u BiH na međunarodnu scenu:

- Zar ćemo sudbinu Hrvata prepustiti nekim političkim eksperimentima? Hrvati su godinama bili izvan pažnje međunarodne zajednice, uslijed čega su i mogli proći razni amandmani na Daytonski sporazum kojim je degradirana pozicija našeg naroda u BiH. Ne smijemo dopustiti da se to ponovno dogodi! Oni koji su utjecaj Hrvata u BiH podigli na višu razinu moraju i nastaviti taj važni posao.

Nije vrijeme za bilo kakve eksperimente. Vrijeme je za ozbiljne ljude koji mogu, znaju i hoće rješavati ozbiljne probleme! - podcrtala je Bušić.

Studentski centar Mostar

Naši kandidati posjetili su, među ostalim, Studentski centar Mostar. Njihov domaćin, ravnatelj Dragan Mikulić, upoznao ih je sa stanjem u toj instituciji, aktualnim projektima i svime što se planira raditi u budućnosti.

- Raduje nas mnogo toga što smo vidjeli i čuli u Studentskom centru. Tu posebno mislimo na činjenicu da su u SC-u svoje mjesto našli i studenti iz Bosanske Posavine. Jedan je hrvatski narod! Spremni smo pomoći kada god i koliko god možemo! - poručili su kandidati HDZ-a iz XI. izborne jedinice.

Ravnatelj Mikulić izrazio je zadovoljstvo razgovorima:

- I vaš posjet je svojevrsna potvrda našeg angažmana. Ambicija nam je izgraditi novi paviljon, s 250 kreveta za studente, bazenom i športskom dvoranom. Sigurni smo da će se gospođa Bušić u Hrvatskom saboru snažno zauzeti da nam Hrvatska pomogne u realizaciji toga velikog projekta!

EU fondovi

Kandidat Ivan Baćak napomenuo je kako bi Studentski centar Mostar, bez obzira što BiH nije u EU-u, mogao bez većeg problema povlačiti sredstva iz raznih (pretpristupnih) europskih fondova:

- Možemo vam osigurati potrebnu edukaciju kako biste iz Europske unije dobili sredstva za mnoge projekte koje planirate. To je naša zadaća u budućnosti, naše obećanje! Samo zajedničkim naporima Hrvata iz BiH i Hrvata iz RH možemo postići svoje ciljeve!

Potpuna mobilizacija ZA pobjedu

Kandidati Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić, Stana Burić, Josip Gelo, Ana Andrić i Ivan Baćak održali su sastanak i s Predsjedništvom GO HDZ BiH Mostar i gradskim Izbornim stožerom, na kojem su predstavili ključne smjernice Programa HDZ-a.

- Mostar će učiniti sve u svojoj moći za pobjedu HDZ-a u XI. izbornoj jedinici. Slijedi potpuna mobilizacija, sigurni smo u pobjedu! - uglas su poručili domaćini iz HDZ-a BiH.

Blagdan sv. Petra & Studentski dom Dompes

U povodu blagdana sv. Petra, naši su kandidati sudjelovali na misnom slavlju u Crkvi sv. Petra i Pavla, nakon čega su se družili sa župljanima.

Posjetili su i Studentski dom Dompes - budući dom za studente slabijeg imovinskog stanja, koji je najvećim dijelom financiran sredstvima Vlade RH. Fra Iko Skoko, voditelj izgradnje, zahvalio je na dosadašnjoj potpori:

- Zahvaljujući mogućnosti stanovanja u domu, mnogi mladi ostaju u Bosni i Hercegovini, na našoj rodnoj grudi!

A A A