Vijesti
9. 7. 2020.

Izbori su iza nas, moramo što prije prionuti radu u interesu hrvatskih građana!

(VIDEO) Na 240. sjednici Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na izbore i zahvalio svim građanima koji su na njih izašli: „Čestitam svima izabranima u Hrvatski sabor koji će ovog ljeta, s obzirom na niz zakona koji moramo donijeti, raditi i izvan uobičajenih termina. Vlada će i dalje ekonomskim mjerama štititi radna mjesta. Dosad smo izdvojili 5.75 milijardi kn kako bi 610.000 radnika u privatnom sektoru dobilo plaće, a Mjera „Očuvanje radnih mjesta“, s potporom od 4.000 kn neto, ostaje aktivna u ugostiteljstvu, turizmu i prometu.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a u uvodnom je obraćanju napomenuo da će se, nakon ponovljenih izbora u Raši i objave službenih rezultata, čim prije pristupiti sazivanju novog saziva Hrvatskog sabora, a potom i glasovanju o povjerenju budućoj Vladi:

Hrvatska čim prije treba stabilnu & čvrstu Vladu koja će se nastaviti suočavati sa svim gospodarskim & javnozdravstvenim izazovima!

- Zbog javnozdravstvenih, financijskih i ekonomskih okolnosti u kojima se nalazimo, dobro je da što prije izbore ostavimo iza sebe i prionemo radu u interesu hrvatskih građana. Uslijed niza zakona koji se trebaju donijeti, to će podrazumijevati rad Hrvatskog sabora i u vrijeme Ustavnom definirane stanke, jer uvijek postoji mogućnost sazivanja izvanrednih sjednica Sabora.

Vladinim mjerama spašeno više od 600.000 radnih mjesta

Plenković je podsjetio da je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nakon brojnih mjera nastavilo s potporama za sektore za koje je potrebno još izaći u susret radnicima i poslodavcima. To su sektori koji imaju najveći pad aktivnosti (promet, ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo, organizacije različitih događaja) i za njih se nastavlja s mjerom u iznosu od 4.000 kuna naknada za radnike:

POBJEDA! Plenković: Zajedno, nastavljamo raditi na dobrobit Hrvatske!

- Mjerama koje je Vlada dosad poduzela spašeno je više od 600.000 radnih mjesta i 100.000 poslodavaca, za što je isplaćeno 5.75 milijardi kuna. Krenula je i nova mjera - skraćeno radno vrijeme. Vlada potvrđuje nastavak svoje politike očuvanja radnih mjesta.

S Njegovom Uzoritosti

Na kraju obraćanja, predsjednik Andrej Plenković izdvojio je i susret s kardinalom Josipom Bozanićem, s kojim je razmijenio mišljenja o pitanjima koja se tiču sanacije Grada Zagreba od potresa.

Kardinal Bozanić & predsjednik Plenković na Kaptolu: Nastavak suradnje & čestitke na izbornoj pobjedi

GARI CAPPELLI (ministar turizma): Ohrabrujući, optimistični pokazatelji!

„RH trenutačno ima 467.000 gostiju, ostvarili smo oko 54% turističkog prometa iz istog lanjskog razdoblja. S obzirom na okolnosti, to je više od svih očekivanja! Njemačkih turista, primjerice, ima samo 10% manje nego u isto vrijeme prošle godine. Uistinu ohrabrujući, optimistični pokazatelji. Radujemo se što su nas državljani europskih zemalja, i ne samo njih, prepoznali kao sigurnu destinaciju. I još jedan važan podatak: u Hrvatskoj nema nijednog turista oboljelog od COVID-a!“.

A A A