Vijesti
10. 7. 2020.

Osjećam određeno olakšanje, posebno zato što odlazim kao pobjednik

(VIDEO) Gordan Jandroković u intervjuu za Studio Jutarnjeg lista otkrio je da će i u novom sazivu biti predsjednik Hrvatskog sabora, ali i da odlazi s mjesta glavnog tajnika HDZ-a - koje preuzima njegov dosadašnji zamjenik Krunoslav Katičić. „Ove 4 godine - naporne, ali i uspješne -bile su dovoljne. One su i započele i završile pobjedama na parlamentarnim izborima“.

S predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem dogovorio sam još prije izbora da ću napustiti mjesto glavnog tajnika naše stranke, a ostati predsjednik Hrvatskog sabora - istaknuo je Gordan Jandroković:

- Jako je zahtjevno, teško, istodobno obnašati obje dužnosti. Ove 4 godine - naporne, ali i uspješne -bile su dovoljne. One su i započele i završile pobjedama na parlamentarnim izborima, 2016. i 2020. godine. Osjećam određeno olakšanje, posebno zato što odlazim kao pobjednik.

Kruna političke karijere

Na novinarsko pitanje izričito je naglasio da NEĆE biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika:

- Te pozicije prepuštam onima koji dolaze, mlađim ljudima. Koncentrirat ću se na rad na Markovu trgu, mjesto predsjednika Sabora smatram krunom svoje političke karijere.

Jači saborski saziv

Prođu li ponovljeni izbori u Raši prema planu, konstituiranje novog Sabora očekuje nas odmah nakon 22. srpnja:

- Novi saziv, čini mi se, bit će jači u smislu kvalitete rasprava. Dosta je vještih govornika, s jasnim, profiliranim stavovima, a manje „klasičnih“ populističkih demagoga. Intelektualno nadmetanje zasigurno će biti zahtjevno i poticajno.

Što se tiče preustroja Vlade RH, Jandroković očekuje otprilike 15-ak ministarstava:

- Dakle, smanjio bi se broj ministarstava za pet. Nemojte to uzeti kao 100% sigurno, ali ide se u tom smjeru.

Čudnovato Milanovićevo ponašanje

Komentirao je i stajalište predsjednika RH Zorana Milanovića o tome da se neće izjasniti je li glasovao na izborima:

- Pomalo mi je čudno takvo ponašanje, pretpostavljam da je njime poslao svojevrsnu poruku SDP-ovim biračima.

Jandrokovićev intervju možete u cijelosti pogledati i poslušati na donjem linku:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gordan-jandrokovic-priznao-osjecam-olaksanje-sto-napustam-tu-poziciju-bilo-je-zahtjevno-15007424

A A A