Vijesti
13. 7. 2020.

Grlić Radman & biskup Komarica: Hrvatska će se bezuvjetno nastaviti zauzimati za što bolji položaj Hrvata u BiH!

Naš ministar vanjskih i europskih poslova još je jednom istaknuo da će RH i dalje biti najveći zagovornik interesa bosansko-hercegovačkih Hrvata, ali i ulaska BiH u Europsku uniju, te je izrazio zahvalnost Katoličkoj Crkvi i banjolučkom biskupu na kontinuiranom radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u BiH.

Ministar vanjskih i europskih poslova (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Gordan Grlić Radman primio je u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu, s kojim je razgovarao o političkim i društvenim aktualnostima u RH i u BiH, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji.

Politička podrška & financijska pomoć

Tijekom razgovora, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova Vlada RH nastaviti pružati političku podršku te financijsku pomoć Hrvatima u BiH.

Ministar Grlić Radman potvrdio je da će Hrvatska bezuvjetno nastaviti s politikom koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u BiH. Pritom je još jednom istaknuo da će Hrvatska i dalje biti najveći zagovornik interesa bosansko-hercegovačkih Hrvata, ali i države BiH unutar Europske unije.

Zahvalnost Katoličkoj Crkvi

Izrazio je zahvalnost Katoličkoj Crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranom radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji.

Na kraju, biskup Komarica je ovaj sastanak iskoristio kako bi i osobno zahvalio ministru Grliću Radmanu na njegovom zalaganju za zaštitu prava i interesa bosansko-hercegovačkih Hrvata te mu je čestitao na izbornom rezultatu.

A A A