Vijesti
15. 7. 2020.

Nastavljamo borbu za svako radno mjesto! Neozbiljna oporba samo je potvrdila zašto je izgubila izbore!

OPORBI VAŽNIJE POLITIKANTSTVO OD EGZISTENCIJE NAŠIH GRAĐANA! Medved: Nisu smogli snage razgovarati s predsjednikom Plenkovićem o izazovima koji su pred RH, pa se pitamo kako bi nosili odgovornost da su kojim slučajem dobili povjerenje da upravljaju zemljom. Butković: Oporba je sama sebi dala pljusku odbijanjem poziva na dijalog o ključnim temama za budućnost! Ćorić: Očito su im glave još „vruće“. U oporbi još nemamo sugovornika za bitna pitanja, no nadamo se da će vrijeme donijeti nešto više njihove ozbiljnosti.

OLEG BUTKOVIĆ (potpredsjednik HDZ-a): Nije dobro za Hrvatsku ako ćemo imati ovakvu oporbu!

Oporba je sama sebi dala pljusku odbijanjem poziva predsjednika Vlade RH na sastanak i dijalog o ključnim temama za budućnost Hrvatske - o svim izazovima u kontekstu epidemije, novim mjerama za očuvanje radnih mjesta, gospodarskom oporavku, zdravstvenoj sigurnosti građana, milijardama pomoći iz Europske unije…

Bilo bi uljuđeno da su prihvatili poziv koji im je, kao odgovoran političar, uputio predsjednik Andrej Plenković, no svojim su postupkom u biti samo potvrdili zbog čega su izgubili na nedavnim izborima. Nije dobro za Hrvatsku ako će i dalje imati ovakvu politikantsku oporbu.

TOMO MEDVED (zamjenik predsjednika HDZ-a): Odbijanje dijaloga - izostanak odgovornosti!

Žalosti me da je oporba odbila poziv na sastanak predsjednika Plenkovića - koji im je želio prezentirati nove mjere naše Vlade, ali i čuti njihova promišljanja o koronakrizi, obnovi Zagreba, očuvanju radnih mjesta... Odbijanje dijaloga vidim kao izostanak odgovornosti. Nisu smogli snage razgovarati o ključnim izazovima koji su pred Hrvatskom, pa se s pravom pitamo kako bi uopće nosili odgovornost da su kojim slučajem dobili povjerenje da upravljaju zemljom.

Licemjerni Škoro

Miroslav Škoro? Sada nas napada jer na tragu politike dr. Franje Tuđmana surađujemo s nacionalnim manjinama, a sam je 2008. - kao ondašnji HDZ-ov zastupnik - glasovao za potpredsjednika Vlade iz reda manjina.

Uostalom, visoko je na svoju listu stavio g. Lazara Grujića, pa kod svog članstva stvara zabunu o tome kako se odnosi prema manjinama.

Poštovanje spram branitelja & stradalnika

Ne, obranu i braniteljski resor nećemo objedinjavati, time i HDZ i predsjednik Plenković šalju snažnu poruku koliko su nam važni branitelji i stradalnici Domovinskog rata, koliko poštujemo njihov doprinos i žrtvu u stvaranju i obrani Hrvatske.

Nužno je zadržati resor i zato što su pred njim mnoge odgovorne zadaće: pronalazak nestalih osoba iz Domovinskog rata, rješavanje pitanja civilnih žrtava, tužbe zatočenika srpskih koncentracijskih logora, istraživanje poslijeratnih grobnica, skrb o zdravlju branitelja... MORH pak ima drukčije izazove, koji se ponajviše odnose na obuku profesionalnih vojnika, nabavku moderne tehnologije, međunarodne misije i operacije. Prioriteti tih dvaju ministarstava posve su različiti.

TOMISLAV ĆORIĆ (autor Izbornog programa HDZ-a): Iskreno, nisam iznenađen!

Premda je SDP zloguko „najavljivao“ da će „400.000 Hrvata dobiti otkaz“, zahvaljujući Vladinim mjerama proljetos je naša borba za očuvanje radnih mjesta bila uspješna. Želimo podjednako dobar posao odraditi i najesen! Pred nama su golemi izazovi, posebno nakon što prođe ljetna turistička sezona, koju kakvu-takvu ipak imamo jer stranci prepoznaju Hrvatsku kao sigurnu destinaciju.

Neodgovorno ponašanje oporbe? Žao nam je što su odbili dijalog s predsjednikom Andrej Plenković, ali, iskreno rečeno, nisam iznenađen. Očito su im glave još uvijek „vruće“, čini se i da nisu svjesni - ili ne žele biti svjesni - kompleksnosti situacije u kojoj se nalazimo. U ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za ključne teme za Hrvatsku, no nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više njihove ozbiljnosti.

MARKO MILIĆ (glasnogovornik Vlade RH): I prije i poslije izbora - raskoš oporbene neozbiljnosti!

Žao nam je što je oporba odbila politički dijalog koji bi bio u interesu cijele Hrvatske. Premijer Plenković pokazao je dobru volju, pozvao na sastanak čelnike parlamentarnih stranaka kako bi se upoznao s njihovim viđenjem izazova koji su pred našom zemljom. Zvali smo ih pojedinačno, a ne skupno, upravo iz poštovanja prema njima i njihovim biračima.

„Razlozi“ oporbe potpuno su neozbiljni. Da smo ih skupno pozvali, zacijelo bi tvrdili da ih namjerno „omalovažavamo“! Izgleda da su i dalje nesvjesni da se naša zemlja nalazi u vrlo izazovnom vremenu, voljeli bismo da iduće 4 godine budu više konstruktivni, a manje destruktivni. No možda je sve to na kraju i dobro: neka građani vide razinu njihove neodgovornosti & neozbiljnosti! Čini se da na nedavnim izborima nisu ništa naučili.

A A A