Vijesti
4. 8. 2020.

U vremenima novih izazova potrebna nam je razboritost i odlučnost - Dajemo punu potporu potezima Vlade!

Hrvatski branitelji imaju trajnu zadaću zaštite vrijednosti, digniteta i dostojanstva Domovinskog rata te se aktivno zalažu za jačanje iskonskih vrijednosti za koje smo se borili - domoljublja, demokršćanstva, poštenja, časti i rada za opće dobro. Vlada HDZ-a, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, vođena prije svega domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata kao trajnom inspiracijom, ali i uspješnim gospodarskim rezultatima, jamac su kontinuiteta politike! - stoji, među ostalim, u priopćenju Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“.  

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja

U osvit 25-e obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja s ponosom se prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske.

Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine. Oluja je bila dah slobode i onaj ključni kamen temelja razvoja samostalne i suverene hrvatske države.

Mudrost, razboritost, odlučnost

Jednako kao i tada, tako i danas potrebna je mudrost, razboritost i odlučnost u vremenima novih izazova. Vlada HDZ-a, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, vođena prije svega domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata kao trajnom inspiracijom, ali i uspješnim gospodarskim rezultatima, jamac su kontinuiteta politike. I to je narod prepoznao na izborima 5. srpnja.

Zato, Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ daje punu potporu potezima naše Vlade i u osvit obilježavanja 25-e obljetnice VRO „Oluja“ – potezima koji mijenjaju odnose u hrvatskom društvu i odnose sa susjedima nabolje, stavljajući ih na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst. Kako je to rekao naš prvi Predsjednik dr. Franjo Tuđman, tijekom dolaska "Vlaka mira" u  Vukovar u lipnju 1997. godine: „Pobjednik koji ne zna praštati taj sije klice novih razdora i budućih zala“.

Nepobitne činjenice su kako je današnja Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata voljom hrvatskog naroda i veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom. Da se zna tko je žrtva, a tko agresor, da je Domovinski rat posljedica velikosrpske agresije na Hrvatsku, da moramo pronaći sve nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata, nastaviti s procesuiranjem svih ratnih zločina i sve odgovorne za njih privesti pred lice pravde.

Odgovornost za budućnost Hrvatske

Naša populacija je svjesna naše velike odgovornosti kako u Domovinskom ratu, tako i danas u miru za budućnost Hrvatske. Ako smo znali u ratu, znamo i u miru.

Branitelji imaju trajnu zadaću zaštite vrijednosti, digniteta i dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u cjelini, te aktivno zalaganje za jačanje iskonskih vrijednosti za koje smo se borili – domoljublja, demokršćanstva, poštenja, časti i rada za opće dobro.

Potpora potezima Vlade

Stoga Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ podupire najavljeni dolazak potpredsjednika Vlade Miloševića u ime SDSS-a držeći ga korisnim za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, dobrim za odnose između Hrvatske i Srbije i dobrom porukom moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće. Također, važnom političkom gestom hrvatske Vlade držimo i najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore, što je normalan slijed događaja 25 godina nakon VRO „Oluja“, koja je svojim velebnim vojnim uspjehom omogućila da se ostvari višestoljetna želja hrvatskoga čovjeka da bude svoj na svome.

A A A