Vijesti
21. 8. 2020.

CDU & HDZ: Nastavak prijateljske i partnerske suradnje

Predsjednik Koordinacije Hrvatske demokratske zajednice za Sjevernu Rajnu - Vestfaliju (Nordrhein - Westfalen/ NRW) i član Nacionalnog vijeća HDZ-a dr. Veselko Jovanović sastao se u Düsseldorfu s Josefom Hovenjürgenom, glavnim tajnikom Kršćansko-demokratske unije (CDU) NRW-a.

Više od 60.000 Hrvata

I ovaj sastanak u prostorijama središnjice CDU-NRW, kojem je bio cilj definirati buduće zajedničke akcije i projekte, svjedoči o kontinuitetu prijateljske suradnje dviju sestrinskih stranaka. 

Utvrđene su ključne točke nastavka i dosad uspješne suradnje koja će ne samo učvrstiti partnerstvo dviju stranačkih organizacija, nego i zasigurno pružiti mogućnost boljeg razumijevanja potreba hrvatske iseljeničke zajednice koja na području NRW-a broji više od 60.000 državljana RH.

Mostovi suradnje 

Osim hrvatskih iseljenika koji čine važnu poveznicu između RH i Sjeverne Rajne - Vestfalije, i njemački turisti važan su most suradnje između Lijepe Naše i te njemačke savezne pokrajine. 

- Trgovinska razmjena između NRW-a i RH iznosi oko 400 milijuna eura godišnje. Dakle, tu i dalje postoji golemi prostor za intenzivnijom gospodarskom suradnjom i njemačkim investicijama u Hrvatsku - naglasio je dr. Jovanović.

Danke Deutschland

Sugovornici su se osvrnuli i na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, u kojoj trenutačno boravi oko 170.000 njemačkih turista. 

- Zahvaljujem Njemačkoj i njenim mjerodavnim institucijama što su pri uvođenju strožih uputa za turistička putovanja za svoje državljane uvažile  prijedlog Vlade RH, ali i apele hrvatskog iseljeništva, da na tzv. crvenu listu ne stave cijelu našu zemlju, nego samo dvije županije - dodao je dr. Jovanović.

 

Turistička sezona nipošto nije gotova, broj zaraženih će padati, a „crvene liste“ će se revidirati

 

Podrška CDU-ovim kandidatima

Budući da će se 13. rujna ove godine održati lokalni izbori u Sjevernoj Rajni - Vestfaliji, dr. Jovanović je pružio podršku CDU-ovim kandidatima te najavio sudjelovanje Koordinacije HDZ-a za NRW u predstojećoj predizbornoj kampanji.


 

A A A