Vijesti
25. 8. 2020.

Medved iz Grubora: Hrvatska kao pobjednik u pravednom i legitimnom Domovinskom ratu žali zbog svih nevinih žrtava

„Iskazati pijetet žrtvama civilizacijski je čin. Naša Vlada želi pridonijeti povjerenju i međusobnom uvažavanju. Vrijeme je da povjerenje - koje je preduvjet razvoja, prihvaćanja razlika i sigurne zajedničke budućnosti - počnemo graditi na povijesnoj istini i na suradnji u pronalasku svih nestalih osoba“.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja & zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved sudjelovao je na komemoraciji civilnim žrtvama rata u Plavnom i Gruborima. Poručio je da Hrvatska mora graditi društvo na temeljima pravednosti i istine, a iskazivanje pijeteta nevinim žrtvama pridonosi uspostavi povjerenja i međusobnog uvažavanja.

 

Plenković na Golom otoku odao počast žrtvama komunističkog režima: Bez istine nema ni poštovanja prema žrtvama ni pomirbe

 

Izgradnja uključivog društva 

Hrvatska kao pobjednik u pravednom i legitimnom Domovinskom ratu - istaknuo je Medved - žali zbog svih stradalih, zbog svih nevinih žrtava, te im iskazuje pijetet:

- To je civilizacijski čin i važan korak u izgradnji uključivog društva. U ime Vlade RH odajemo počast žrtvama i izražavamo sućut njihovim obiteljima. Potrebno je ulagati napore u izgradnju snažnijeg društva na dobrobit svih hrvatskih građana - da se ovakve traume iz prošlosti više nikada ne ponove. 

 

Hrvatska mora graditi društvo na temeljima pravednosti i tolerancije

 

Pravednost, tolerancija, povjerenje 

RH mora, može i želi graditi društvo na temeljima pravednosti i tolerancije, a naša Vlada želi pridonijeti povjerenju i međusobnom uvažavanju, čime se jača i demokracija - dodao je ministar hrvatskih branitelja:

- Vrijeme je da povjerenje između većinskog hrvatskog naroda i onih manjinskih, koje je preduvjet razvoja, prihvaćanja razlika i sigurne zajedničke budućnosti, počnemo graditi na povijesnoj istini i na suradnji u pronalasku svih nestalih osoba. I to je prioritet ove Vlade, s tim smo ciljem i donijeli zakon koji uređuje postupak traženja nestalih.

 

Put pomirenja - put poštovanja svih žrtva

 

A A A