Vijesti
26. 8. 2020.

Čvrsta potpora Hrvatskoj građanskoj inicijativi na predstojećim izborima u Crnoj Gori

„RH će i dalje aktivno podržavati europske ambicije Crne Gore i uspješan nastavak njenih pregovora s Europskom unijom“ - poručio je predsjednik Plenković na sastanku s čelnicima HGI-ja. Razgovaralo se i o projektima od posebnog interesa hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima Adrijana Vuksanovića, zastupnika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Crnoj Gori, te Iliju Janovića, potpredsjednika HGI-ja i potpredsjednika Općine Tivat.

Predsjednik Plenković dao je čvrstu potporu HGI-ju u predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 30. kolovoza. 

Zastupanje i promicanje interesa hrvatske zajednice 

Naglašena je važnost HGI-ja u zastupanju i promicanju interesa hrvatske zajednice u Crnoj Gori, na državnoj i lokalnoj razini. Predstavnici HGI-ja upoznali su predsjednika Plenkovića s predizbornim aktivnostima i projektima vezanim uz potrebe hrvatske manjine u Crnoj Gori.

Istaknuta je aktivna potpora Hrvatske europskim ambicijama Crne Gore i uspješnom nastavku pristupnih pregovora s Europskom unijom.

„HVALA ŠTO VODITE RAČUNA O HRVATIMA U CRNOJ GORI“

O sastanku je izvijestila i Hrvatska građanska inicijativa u Crnoj Gori:

Plenković - podržavamo HGI i želimo uspjeh na izborima

 

A A A