Vijesti
1. 9. 2020.

Neka se Milanović bavi svojim problemima & kako god zna objasni svoj put u Albaniju, a nas pusti na miru!

Očito Milanović opet ima problem, a svaki put kada ga ima, traži neku slamku spasa, počinje se baviti drugim ljudima, drugim temama. Kada ponovno ode u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj i neka se ne pokušava preko drugih izvlačiti za svoj ljetni posjet prijatelju! - poručio je Plenković uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

 

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, održanoj u Hotelu Westin, Andrej Plenković iznio je presjek postignuća Vlade RH tijekom ljeta i analizu aktualnih političkih odnosa te je s najvišim stranačkim dužnosnicima raspravio aktivnosti koje su pred nama, među njima i 2. saborsko čitanje Zakona o obnovi.

Donosimo ključne poruke iz izjave predsjednika Vlade i HDZ-a: 

O ZAKONU O OBNOVI 

Vlada je, kao što znate, Zakon o obnovi poslala Hrvatskom saboru u drugo čitanje, već danas odbori o njemu raspravljaju. Sutra ujutro ćemo predstaviti zakonski prijedlog na izvanrednoj saborskoj sjednici, a naš je pristup identičan kao u prvom čitanju - otvoreni smo za sugestije i amandmane. Cilj nam je da se Zakon usvoji krajem idućeg tjedna uz što veći konsenzus zastupničkih klubova.

Započinjemo sa zaprimanjem zahtjeva za obnovu čim Hrvatski sabor usvoji zakon!

O MILANOVIĆEVIM PROBLEMIMA

Drugi put kada ode u Tač, neka Milanović ne spominje mene i moju obitelj! Očito opet ima problem, a svaki put kada ga ima, traži neku slamku spasa. Počinje se baviti drugim ljudima, drugim temama. Neka javnosti kako god želi i zna objasni svoj put u Albaniju i ljetni posjet prijatelju, ali neka se ne pokušava izvlačiti na, kako kaže, “dernek u Finskoj”. To je bilo krajnje nepristojno i bezobrazno. Otišao sam u Helsinki uz službenu najavu, održao sastanak s finskim premijerom koji, usput rečeno, nije član EPP-a, sudjelovao na Kongresu EPP-a - na kojem sam govorio i kao predsjednik Vlade RH - te se vratio za manje od 24 sata. 

Do 15. listopada izradit ćemo nacrt Nacionalnog plana oporavka

Što se tiče Milanovićeve tvrdnje da ima “barem 10 svjedoka koji su u Kninu čuli da mi je rekao da ide u Albaniju”, pa nije to nikakva notifikacija službenog posjeta ili sukreiranje vanjske politike ako s nogu kažete da nekamo idete! Ne zanima me je li on išao u službeni, državni, radni, prijateljski ili obiteljski posjet - neka ide kamo god hoće - ali neka se bavi svojim problemom, a druge pusti na miru!

O SLUČAJU JOSIPE RIMAC

USKOK, PNUSOK i DORH neovisna su tijela čiji rad podržavamo. Neka sve temeljito istraže, ja detalje nemam, osim ovog što izlazi u medije vrlo sustavno i sočno. Ako se kome dokaže upletenost, odgovarat će za učinjeno, a mi ćemo adekvatno reagirati i povući političke poteze. Ne znam kojih je to šest ministara navodno bilo u kontaktu s Rimac, jer nemam uvid u korespondencije ni u informacije koje su predmet istrage. I ne znam je li to uopće istina.

A A A