Vijesti
4. 9. 2020.

Istarski HDZ: Odluka o državnom jamstvu za obnovu proizvodnje u Uljaniku - pokazatelj dosljednosti u očuvanju brodogradnje!

Odluka Vlade RH kojom se daje državno jamstvo za kredit do 32.5 milijuna kuna za pokretanje proizvodnje u Uljanik Brodogradnji 1856 pokazatelj je dosljednosti u očuvanju brodogradnje i otvaranju radnih mjesta te opće brige o gospodarstvu i industriji - priopćio je Županijski odbor HDZ-a Istarske županije.

Ova odluka Vlade od velike je važnosti za nastavak brodograđevne tradicije u Puli i Istri. Cilj joj je revitalizirati brodogradnju u Puli radi nastavka razvoja istarskog gospodarstva - poručio je u priopćenju predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg:

- Uljanik Brodogradnja 1856 imat će mogućnost staviti u funkciju pomorsko dobro i opremu te zaposliti bivše radnike Uljanik grupe koristeći njihovo akumulirano znanje u organizaciji, tehnici i tehnologiji brodogradnje, po čemu je brodogradilište Uljanik bilo jedan od prepoznatljivih brendova na svjetskom tržištu.

 

Produžujemo niz mjera pomoći gospodarstvu - nastavak potpora za likvidnost & očuvanje radnih mjesta do 31. prosinca!

 

Čvrsto uz Istru i radnike Uljanika

Podsjećajući da je naša Vlada u prošlom mandatu za Uljanik izdvojila 4.2 milijarde kune iz državnog proračuna za nerezonska SDP-ova jamstva te da je devet mjeseci osigurala isplatu plaća u pulskom brodogradilištu, vodstvo istarskog HDZ-a ističe da su upravo radnici bili od samog počeka interes Vlade RH.

- Upravo je ova odluka dokaz da Vlada čvrsto stoji uz Istru i radnike Uljanika. Usprkos brojnim pokušajima prebacivanja odgovornosti i politiziranja ove teme, Vlada predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem pokazala je dosljednost i odlučnost da očuva brodograđevnu industriju u Puli - naglasila je pak u priopćenju tajnica Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije Monika Udovičić

Vlada podržava sve velike projekte 

Dodala je da vjeruje da će se tek s povijesnim odmakom vidjeti kolika je važnost te odluke i nužnost ulaganja u industrijsku proizvodnju:

- I ove okolnosti u kojima živimo od početka ožujka pokazuju da moramo jačati proizvodnu djelatnost i smanjiti ovisnost o samo jednom sektoru. 

 

Iz Pule: Naša Vlada snažno je stala iza Istre - što smo i dokazali nikad izdašnijim ulaganjima & nikad većim brojem projekata!

 

Naša je trajna zadaća brinuti o svim sugrađanima u Istri, što ćemo i dalje beskompromisno raditi. Nema toga velikog infrastrukturnog projekta u Istri iza kojeg ova Vlada nije stala i kojeg nije podržala. Tako će biti i u buduće! - zaključilo je vodstvo istarskog HDZ-a.

A A A