Vijesti
6. 9. 2020.

Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine & dvojica općinskih načelnika pristupili HDZ-u

Naša stranka kontinuirano jača u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj. S ovim osobama, bivšim članovima HDSSB-a koji su prošlih godina djelovali kao nezavisni dužnosnici, izvrsno smo surađivali i realizirali razvojno-socijalne projekte. Pripremamo se za lokalne izbore. Uspjeli smo napraviti politički zaokret u županiji, a sada isto želimo i u Gradu Osijeku - istaknuo je Ivan Anušić.

Predstavljajući na konferenciji za medije prinove u redovima HDZ-a - prvog čovjeka Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragana Vulina te načelnika općine Donja Motičina Željka Kovačevića i Strizivojne Josipa Jakobovića - potpredsjednik naše stranke, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić istaknuo je da su novi članovi odlučili formalizirati dosadašnju kvalitetnu suradnju s HDZ-om te da će tako pomoći daljnjem osnaživanju HDZ-a, ali i Županije, koja "treba imati jaki utjecaj na sve procese na nacionalnoj razini":

- Kontinuirani rad i jasna vizija snažne Slavonije i Baranje zajednički je cilj svima nama koji smo danas ovdje. Pripremamo za lokalne izbore 2021. godine. Uspjeli smo napraviti politički zaokret u Osječko-baranjskoj županiji, a sada isto želimo i u Gradu Osijeku. Naša stranka kontinuirano jača u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj.

Pokrenut ćemo i Osijek!

Predsjednik osječkog (gradskog) HDZ-a Ivan Radić ocijenio je da je ovaj prelazak potvrda da ljudi prepoznaju rezultate rada i viziju Županijskog organizacije HDZ-a i župana Anušića te nacionalnog vodstva naše stranke na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem:

- Siguran sam da će HDZ u na lokalnim izborima u svibnju iduće godine preuzeti odgovornost za vođenje Grada Osijeka i pokrenuti ga, kao što je bio pokrenuo i Osječko-baranjsku županiju. Najveći grad na istoku Hrvatske zaslužuje i više i bolje od ovog što sada ima.

Briljantna pobjeda u Osijeku: HDZ - 42.94 %! Koalicija SDP-HSS-GLAS - 7.63! Trijumf u 13 od 15 mjesnih odbora!

Pristupanje HDZ-u - logičan korak

Dragan Vulin također je naglasio da su s HDZ-om imali izvrsnu suradnju u Županiji, u kojoj „župan Anušić vodi računa o ravnomjernom razvoju te se dokazao velikim brojem kvalitetnih projekata koji su pokrenuti u samo jednom mandatu“:

- Nakon više od tri godine aktivne suradnje, moje pristupanje HDZ-u logičan je korak. HDZ je najsnažnija i najozbiljnija politička opcija, jedina politička snaga koja može provesti sve što je potrebno u OBŽ-u i čitavoj Lijepoj Našoj.

Vulin je najavio da će idućih dana HDZ-u pristupiti još pojedinaca koji svoje političke dužnosti obnašaju kao nezavisni.

A A A