Vijesti
7. 9. 2020.

Pobjeda u 1. krugu: Naš Tihomir Đuras novi načelnik Općine Brckovljani!

PRIJEVREMENI IZBORI. Kandidat HDZ-a, uz podršku Nezavisne liste Stjepana Kožića i HSU-a, trijumfirao je s 52%! HDZ će prvi put u povijesti imati načelnika! Nakon višegodišnje dominacije, HSS se sunovratio: njihov kandidat završio je tek četvrti - s 10%!

Na prijevremenim izborima za načelnika i zamjenika načelnika Općine Brckovljani (Zagrebačka županija) ove je nedjelje glasovalo 1.778 birača (izlaznost: 30.27%), a nevažećih je listića bilo 13.

52% u 1. krugu

Načelnički kandidat HDZ-a Tihomir Đuras, kojeg su podržavale Nezavisna lista Stjepana Kožića i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), dobio je u 1. krugu 930 glasova ili nešto više od 52%. Zamjenik načelnika također je naš član - predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Marin Žafran.

Đuras i Žafran svoje će dužnosti obnašati do redovnih lokalnih izbora u svibnju 2021. godine.

Potop HSS-a

Kandidat grupe birača Tomislav Gruica dobio je 412 glasova, stranke Fokus Krešimir Kralj 241, a HSS-a Emil Šarec Nemec 182 (oko 10%).

Dakle, Beljakova stranka, koja je kontinuirano pobjeđivala u Brckovljanima, doživjela je - potop!

Izbori bez nepravilnosti

Kako je priopćilo Općinsko izborno povjerenstvo, izbori su protekli uredno, bez nepravilnosti i prigovora promatrača. Provedeni su uz mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

Brckovljani su prijevremeno birali načelnika i zamjenika načelnika općine jer su u lipnju ostali bez izvršne vlasti. Naime, u studenom 2019. preminuo je dugogodišnji načelnik Željko Funtek (HSS), a u lipnju ove godine ostavku je podnio njegov zamjenik Stjepan Horvat.

TIHOMIR ĐURAS: Brckovljane vidim kao razvijenu sredinu s uspješnim gospodarstvom i zadovoljnim stanovništvom

Novi načelnik rođen je 12.11.1969. u Zagrebu. Dragovoljac je Domovinskog rata. Godine 1996. osniva obiteljski obrt u Brckovljanima, a u radu lokalne samouprave sudjeluje već 15 godina: jedan mandat u Općinskom poglavarstvu te tri u Općinskom vijeću. Oženjen je, otac dvije kćeri.

- Glavni pokretač za kandidaturu bila je želja da stvorimo bolje uvjete za život i rad svih naših stanovnika. Pred birače smo izišli s više projekata: novi dječji vrtić, Društveni centar, park s multifunkcionalnom pozornicom, pješačke i biciklističke staze, poduzetnički inkubator u Gospodarskoj zoni Božjakovina... Našu općinu u idućih 10 godina vidim kao razvijenu sredinu s uspješnim gospodarstvom i zadovoljnim stanovništvom. Vjerujem da ćemo realizacijom zacrtanih projekata u tome i uspjeti.

MATO ČIČAK (tajnik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije): Građani su prepoznali HDZ-ov program

Iskrene čestitke Tihomiru i njegovom zamjeniku Marinu na ovoj pobjedi kojom su pokazali da je HDZ siguran izbor za budućnost Brckovljana! Građani su prepoznali HDZ-ov program usmjeren prema kvalitetnijem životu u Općini te postignuća naše Vlade i naše stranke predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem. ZA sigurne Brckovljane i za bolji život svih generacija!

MARIN ŽAFRAN: Učinit ćemo Brckovljane još ugodnijim mjestom za život

Novi zamjenik načelnika rođen je 20. lipnja 1980. u Zagrebu, a od prvog dana živi u Gračecu. Srednju tehničku školu (tehničar za elektroniku) i Fakultet prometnih znanosti (telekomunikacijski smjer) završio je u Zagrebu. Zaposlen je kao voditelj servisa u poznatoj informatičkoj tvrtki. Član je HDZ-a od punoljetnosti, a za predsjednika Općinske organizacije HDZ-a izabran je u travnju 2016. godine. Na lokalnim izborima 2017. postao je općinski vijećnik.

- Brckovljani su raj za miran život u blizini metropole, mjesto ugodno za život. U općini postoje kuće za odmor okružene prirodom i čistim zrakom. Uz odgovarajuće brendiranje, taj sadržaj možemo dovesti do više razine. Isto tako, tu su i domaći proizvodi naših OPG-ova, koje je potrebno dodatno promovirati.

A A A