Vijesti
9. 9. 2020.

Želimo da Zakon o obnovi bude kvalitetan, održiv i konsenzualan!

(VIDEO) Andrej Plenković na 8. sjednici Vlade RH: Prihvatili smo 40-ak amandmana oporbe - svaki konstruktivan prijedlog bio je dobrodošao. Cilj je da ovaj zakon dugoročno osigura obnovu glavnog grada i dijelova dviju županija pogođenih potresom. Naš je pristup uključiv, želimo da ga Hrvatski sabor donese uz što veće suglasje.

Današnja, 8. sjednica Vlade Republike Hrvatske na dnevnom je redu imala samo jednu točku - Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uvodno je rekao da je Vladin cilj da zakon bude kvalitetan, održiv i da dugoročno osigura obnovu Zagreba te dijelova Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije nakon potresa:

- Pozorno smo analizirali sve prijedloge. Vladin je pristup uključiv i konsenzualan, zbog toga smo se odlučili prihvatiti prilično veliki broj amandmana. Naš je pristup uključiv, želimo da Hrvatski sabor donese ovaj zakon uz što veće suglasje.

HORVAT: Rukovodili smo se argumentima struke

Zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja predstavio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Rekao je da su na Prijedlog zakona upućena ukupno 183 amandmana te da se Vlada u analizi rukovodila argumentima:

- Spremni smo u potpunosti prihvatiti 40-ak amandmana, dok smo amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni prihvatiti djelomično. Sutra u Saboru predstavit ćemo na koji način bismo usuglasili konačni izrijek članaka zakona.

A A A