Vijesti
12. 9. 2020.

Naša je Vlada napravila veliki iskorak za mlade, posebno mjerama zapošljavanja, osnaživanja obitelji & stambenog zbrinjavanja!

30. ROĐENDAN MLADEŽI HDZ-a. Andrej Plenković: Ulažemo u mlade koji su budućnost Hrvatske! I naša stranka, koja je u transformativnom procesu, daje priliku sve većem broju mladih! Ivan Vidiš: U vodstvu HDZ-a imamo velikog partnera i istinsku podršku! Mi smo nova generacija koja baštini tradicionalne vrijednosti, a istodobno zasukanih rukava gleda budućnosti u oči!

U izmijenjenim okolnostima i uz poštivanje epidemioloških preporuka uslijed pandemije COVID-19, održan je Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) na kojoj je obilježena jubilarna, 30. obljetnica osnutka pomlatka naše stranke.

Putem videokonferencije sudionicima su se uvodno obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a (i prvi predsjednik MHDZ-a još 1990.) Mario Kapulica, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić, zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler & državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

PLENKOVIĆ: Ulažemo u mlade koji su budućnost Hrvatske!

Čestitam vam Nacionalni dan Mladeži i 30. rođendan! Naša je Vlada predana provedbi svih mjera za zapošljavanje mladih i kvalitetnije obrazovanje, za rješavanje stambenog pitanja i osnaživanje mladih obitelji koje su temelj demografske revitalizacije. Ulažemo u mlade koji su budućnost Hrvatske! Naša stranka, koja je u transformativnom procesu, daje priliku sve većem broju mladih.

I u novom mandatu rješavamo akutne teme te nastavljamo s transformacijom hrvatskog društva, gospodarstva, poljoprivrede, digitalizacije i energetike. Hrvatski plan gospodarskog oporavka i otpornosti, koji ćemo donijeti sredinom listopada, temelji se na europskom planu „Next generation EU“ - koji sadrži plan upravo za izgradnju zelene ekonomije.

VIDIŠ: U vodstvu naše stranke i naše Vlade imamo istinsku podršku!

Budućnost nam nosi mnoge izazove, ona je promjenjiva, složena, ali mi ćemo svoju budućnost oblikovati, njome ćemo upravljati, a ne pasivno čekati. Mi smo nova generacija koja baštini tradicionalne vrijednosti, a istodobno zasukanih rukava gleda budućnosti u oči. Zato nema straha za budućnost HDZ-a!

Osluškujemo bilo svoje generacije i predlažemo mjere koje će pridonijeti tome da mladi ostanu u Domovini. Svi mi imamo istu viziju - da Hrvatska sutra bude još bolja nego što je danas. Zadnjih godina napravljene su vrlo kvalitetne stvari za mlade, to se najprije odnosi na područje zapošljavanja. U vodstvu naše stranke i naše Vlade imamo velikog partnera & istinsku podršku!

KAPULICA: Tuđmanova poruka - „Nikada nemojte zaboraviti tko ste!“

Nikada nemojmo zaboraviti poruku koju je utemeljitelj suvremene hrvatske države dr. Franjo Tuđman prije tri desetljeća uputio našem tek osnovanom stranačkom pomlatku: „Budite moderni, budite građani svijeta, budite kozmopoliti, ali nikada nemojte zaboraviti tko ste i iz kojeg naroda dolazite!“.

MIKULIĆ: Timski radimo unutar Mladeži Europske pučke stranke

Nisam mogao odbiti doći na Nacionalni dan Mladeži HDZ-a jer imamo zajedničke projekte i radimo timski unutar Mladeži Europske pučke stranke. U EPP-u djelujemo kao jedinstveno tijelo!

RESSLER: HDZ otvara prostor mladima na svim razinama

Svijet u kojem mladi danas žive i djeluju bitno se razlikuje u odnosu na generacije prije nas. A upravo HDZ odgovara na suvremene izazove! HDZ otvara prostor mladima na svim razinama - lokalnoj, nacionalnoj i europskoj. To je smjer kojim će naša stranka i nastaviti. Još jednom velika hvala predsjedniku Plenkoviću na povjerenju koje je ukazao i ukazuje mladima!

JOSIĆ: Politika za mlade - prioritetna nacionalna politika!

Mlade uključujemo u dijalog, želimo da postanu društveno odgovorniji nego prije. Središnji državni ured za demografiju i mlade smo i osnovali kako bismo pokazali da smo otvoreni prema mladima. Politika za mlade prioritetna je nacionalna politika u Hrvatskoj. Stvaramo poticajno društveno okruženje za njihov razvoj, a naša stranka polaže sve više povjerenja u mlade.

DODJELA NAGRADA

Nakon uvodnih govora, uslijedila je dodjela nagrada članicama i članovima Mladeži HDZ-a - na temelju prijedloga županijskih organizacija MHDZ-a i odluke stručnog povjerenstva. Nagrade su uručili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš.

Za najbolju županijsku organizaciju u 2020. izabrana je Mladež HDZ-a Varaždinske županije, a nagradu je preuzeo njezin predsjednik Tin Jurak. Za najbolje volontere izabrani su Florijan Galić iz Brodsko-posavske županije, Josip Rac iz Vukovarsko-srijemske te Domagoj Goreta iz Splitsko-dalmatinske.

Aladrović - ministar prijatelj

Nagrada u kategoriji ‘Veleposlanik/Veleposlanica Mladeži’ dodijeljena je Željki Josić, državnoj tajnici za demografiju i mlade. Posljednja nagrada - ‘Ministar prijatelj Mladeži’ - dodijeljena je ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću zbog iznimnog doprinosa u poboljšanju statusa mladih na tržištu rada, smanjenoj stopi nezaposlenosti mladih i potporama pri zapošljavanju mladih osoba.

A A A