Vijesti
18. 9. 2020.

Najnovije akcije pravosudnih tijela - najbolji dokaz politike nulte tolerancije na korupciju, bez obzira na ime, dužnost ili stranku!

Plenković: U borbi protiv korupcije, od koje se nikad ne smijemo umoriti, najvažnije je da pravosudna tijela neovisno rade svoj posao kada god postoji sumnja u nečasne radnje. Škorine „teze“? Svakakve nebuloze možete čuti od frustriranih ucjenjivača. Izmišljanje & širenje tračeva njihov je jedini domet. Katičić: HDZ nema nikakav utjecaj na istražne postupke i - za razliku od nekih drugih - iza nas ne stoje interesne skupine, pogotovo ne trgovački lanci.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a iz Gospića je komentirao jučerašnja i današnja uhićenja, ali i novi „biser“ Miroslava Škore - da je direktor Janafa priveden jer „vladajući imaju novog kandidata za to mjesto“.

Donosimo ključne poruke Andreja Plenkovića:

I u prošlom i u ovom mandatu

Recentne akcije pravosudnih tijela najbolji su dokaz naše aktivne politike nulte tolerancije na korupciju, bez obzira na ime i prezime, dužnost ili stranku. To smo pokazali u prošlom i pokazujemo u ovom mandatu. Pravosudna tijela djeluju neovisno i nepristrano, nitko im ne govori što da rade ili ne rade. To je politika ove Vlade, mene osobno i HDZ-a kojem sam na čelu, to je osnovno načelo našeg funkcioniranja.

Vlada se kontinuirano zalaže za borbu protiv korupcije - Svatko kome se utvrdi krivnja za ta će djela i odgovarati!

Bez ičijih pritisaka sa strane

Ne postoji "magična kutija" pomoću koje bih ja ili čelnik bilo koje stranke mogao znati što netko drugi radi: u borbi protiv korupcije, od koje se nikada ne smijemo umoriti, najvažnije je da DORH, USKOK, PNUSKOK i policija samostalno, bez ičijeg pritiska, rade svoj posao kada god postoji opravdana sumnja u nečasne radnje. To je jedini način da se takve stvari razotkriju.

Jačanja svih tijela za borbu protiv korupcije

Korupcija je, nažalost, fenomen koji na individualnoj razini postoji u svakoj zemlji. Nadamo se kako bi ovakvi slučajevi mogli djelovati i preventivno, a očekujemo da odgovaraju svi kojima se u pravnom procesu dokaže da su krivi. HDZ vodi politiku za Republiku Hrvatsku, za regionalni razvoj, za ekonomski oporavak, za zdravlje hrvatskih građana i za jačanje pravosuđa i svih tijela koja se trebaju boriti protiv korupcije.

Nema nedodirljivih. Stalna borba protiv korupcije - agenda naše Vlade!

Škoro & Most - šampioni nebuloza

Spekulacije Miroslava Škore da je direktor Janafa uhićen jer „vladajući imaju novog kandidata za to mjesto“? Svakakve nebuloze možete čuti od frustriranih ucjenjivača iz Domovinskog pokreta i Mosta. Izmišljanje raznoraznih „teorija“, naklapanje i širenje tračeva koje pabirče po kavanama njihov je jedini domet, a pokušaj ucjenjivanja jedini program.

AKTUALAC: Dok MOST nastavlja s nebulozama, a SDP opet želi širiti paniku, mi i dalje čuvamo radna mjesta & štitimo granicu!

Na parlamentarne su izbore i išli samo kako bi pokušali zadobiti tzv. ucjenjivački kapacitet. To je jedina „kreativnost“ takvih stranaka koje nemaju infrastrukturu, gube sve izbore za redom, ali imaju ambicije osnivati političke akademije.

Čudna neka logika

Istrage su tajne, što znači da za njih ne zna nitko, pa ni predsjednik Vlade, osim onih koji ih pripremaju. Da smo, recimo, znali da će se sve ovo jučer dogoditi, mislite li da bismo kao stranka prije samo tri mjeseca stavili, primjerice, g. Barišića na 4. mjesto liste u VI. izbornoj jedinici. Ima li ikakve logike u tome?

Odgovori o curenju informacija

I prije sam navodio da je ključno identificirati odakle cure informacije o ovakvim postupcima - jer to nije dobro. Postoje tri mogućnosti - policija, DORH, sud. Pa neka odgovore jer je to u interesu i njihovog kredibiliteta.

KATIČIĆ: Iza nas ne stoje interesne skupine & trgovački lanci

I glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić odbacio je nove „bisere“ Miroslava Škore:

- Riječ je o zlonamjernima neistinama. HDZ nema nikakav utjecaj na pravosudne postupke i, za razliku od nekih drugih, iza nas ne stoje interesne skupine, pogotovo ne trgovački lanci. Naše financije su jasne i transparentne, što potvrđuju rezultati svih revizija.

A A A