Vijesti
22. 9. 2020.

Andrej Plenković: Nasilje je neprihvatljivo!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a danas je, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, naglasio trajnu obvezu svih institucija da predano rade na sprječavanju nasilja te da se izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem želi jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.

Hrvatska 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu u maloj sudnici Općinskog suda u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice 1999. godine.

Plenković: Predano radimo na prevenciji i sankcioniranju nasilja!

- Protekla je 21 godina od stravičnog ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu. Taj zločin trajna je obveza svim institucijama da predano rade na sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji te da ohrabruju žrtve u prijavljivanju nasilja - poručio je Andrej Plenković na društvenim mrežama.

Oštrije kažnjavanje

Istaknuo je da izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem žele jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo:

- U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja osvješćujemo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, jačajući instrumente za prevenciju nasilja i za zaštitu žrtava.

Naša Vlada podigla je borbu protiv nasilja na višu razinu, a iz Hrvatske su upravo žene stupile na ključne EU dužnosti!

A A A