Vijesti
22. 9. 2020.

Pitajte Milanovića kako je mogao znati za tajne istrage neovisnih pravosudnih tijela!?!

(VIDEO) Andrej Plenković komentirao je Milanovićevo priznanje da je, kao premijer, detaljno znao za sve istrage. „Bilo bi dobro da objasni zašto je tako nervozan. Može on koliko hoće drugima imputirati ono što priznaje da je sam radio, no ja ne želim znati čime se bave DORH, USKOK i policija - niti znati niti utjecati. Jer ta tijela moraju djelovati neovisno, a istrage su tajne. To je borba protiv korupcije, to je politika mene i HDZ-a“.

Donosimo ključne poruke iz izjave koju je predsjednik Vlade RH i HDZ-a dao u Koprivnici nakon što je sudjelovao na konferenciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo - Porezna politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva":

Zašto je Milanović tako nervozan?

Bilo bi dobro da predsjednik RH Zoran Milanović objasni zašto je tako egzaltiran, zašto je tako nervozan - ako je već zalazio u taj „klub“ Dragana Kovačevića.

Priznao da je znao ono što nije smio znati

Milanovićevo priznanje o istragama “Ja sam bio premijer, pa sve znam”, to je kapitalna informacija! Može on koliko hoće drugima imputirati ono što priznaje da je sam radio, no ja ne želim znati čime se bave DORH, USKOK i policija - niti znati niti utjecati. Jer ta tijela moraju djelovati neovisno, a istrage su tajne. To je borba protiv korupcije, to je politika mene i HDZ-a. Borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o njoj i miješanje u rad neovisnih tijela.

Najnovije akcije pravosudnih tijela - najbolji dokaz politike nulte tolerancije na korupciju, bez obzira na ime, dužnost ili stranku!

Jasna razlika tko se kako ponaša kao premijer

Vidite da nije svejedno tko je na čelu Vlade RH. Ovaj današnji trenutak velika je razdjelnica između Milanovića i mene, jasna je razlika tko se kako ponaša kao premijer. Ako je predsjednik RH doista rekao da je „sve znao“ o istragama, onda je to veliki problem... Jer ja ne znam koje se istrage provode, a Milanovića upitajte kako je on mogao znati takve stvari.

Hoće li se Milanović naći na udaru komentatora?

Da sam izjavio ono što je izjavio Milanović, bio bih pod rafalnim udarima medija i komentatora kako li se to odnosim prema sudstvu, DORH-u i policiji. Ne zazivam, samo konstatiram.

Umjesto da se miješa u istrage, bilo bi puno bolje da Milanović uputi poruku potpore neovisnim pravosudnim tijelima!

Da smo znali, ne bi ih bilo

Da sam išta znao o istragama i sumnjama u korumpiranost, da su za to znali Davor Božinović i Tomislav Ćorić, Dragan Kovačević sigurno ne bi bio ponovno imenovan za predsjednika Uprave Janafa. Bismo li stavili Dražena Barišića na listu da smo znali? Sigurno ne bismo.

A A A