Vijesti
23. 9. 2020.

Započinje izgradnja brze ceste Križevci-Koprivnica & željezničke pruge do mađarske granice!

Andrej Plenković sastao se s vodstvom HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i koalicijskim partnerima na temu realizacije najavljenih prometnih projekata, korištenja EU fondova i Vladinih aktivnosti za brži gospodarski oporavak i razvoj Hrvatske. „Kroz Mjeru 'Očuvanje radnih mjesta' samo za KKŽ isplatili smo 72.3 milijuna kuna kako bi 9.302 zaposlenika dobilo plaće tijekom koronakrize“.

Prilikom posjeta Koprivnici, predsjednik Vlade RH i HDZ-a u utorak je potvrdio da kreće izgradnja brze ceste od Križevaca do Koprivnice:

- Završen je postupak javne nabave, otvorene su ponude, prvo ćemo graditi 7.5 kilometara dugu dionicu do Kloštra Vojakovačkog, vrijednu 230 milijuna kuna. Želimo da Koprivnica i ova županija budu što bolje prometno povezane sa Zagrebom. Istodobno se izrađuje projektna dokumentacija za sljedeću dionicu prema Koprivnici.

Željeznički projekt vrijedan 2.4 milijarde kuna

Izrazio je zadovoljstvo i napretkom velikoga željezničkog projekta, vrijednog 2.4 milijarde kuna, koji će povezati Križevce, Koprivnicu i mađarsku granicu:

- Jedna je to od najvećih infrastrukturnih investicija u našoj zemlji.

Andrej Plenković odvojeno se u Županijskoj upravi sastao na istu temu s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom, saborskim zastupnikom Darkom Sobotom te gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem.

KOREN: ZA 3 MJESECA KREĆE GRADNJA BRZE CESTE

Župan Darko Koren (Mreža nezavisnih lista) najavio je kako bi - s obzirom na provjeru dokumentacije i žalbene rokove - kroz tri mjeseca trebala započeti izgradnja brze ceste.

A kroz mjesec dana - dodao je - trebali bi se pak pojaviti prvi strojevi i krenuti s radovima na pruzi prema mađarskoj granici.

A A A