Vijesti
25. 9. 2020.

Zastupnici Katarini Peović najveća je kazna živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj!

VANDALIZAM RADNIČKE FRONTE. Svjesno iznoseći zlobnu obmanu, pokušala je javnost dovesti u zabludu o stvarnoj povijesnoj ulozi dr. Franje Tuđmana - koji je i inače stalna meta onih koji preziru Hrvatsku. Unatoč takvim nastojanjima, RH je u 30. godini svog osamostaljenja snažna i stabilna država, članica EU-a i NATO-a - stoji u priopćenju Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

Priopćenje naših utemeljitelja, koje potpisuje predsjednik Zajednice Mario Kapulica, donosimo u cijelosti:     

Oštro osuđujemo napad na prvog hrvatskog predsjednika!

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ oštro osuđuje novi napad na prvog hrvatskog predsjednika, koji se ovog puta dogodio 24. rujna 2020. u Hrvatskom saboru. Ili, upravo na mjestu gdje su se na Tuđmanov poticaj i u okviru njegove politike donosile najvažnije odluke koje su omogućile stvaranje suvremene hrvatske države početkom sudbonosnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Usred sabornice i rasprave o imenu novog Sveučilišta obrane i nacionalne sigurnosti zastupnica Radničke fronte Katarina Peović izjavila je da ono ne bi trebalo nositi ime utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika samostalne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana jer je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu. Navedena je tvrdnja naravno zlobna i skandalozna obmana.

Zlobna obmana zastupnice Peović

Umjesto da, ako se već upustila u komentar o politici dr. Franje Tuđmana prema Bosni i Hercegovini, snažno istakne svu presudnu pomoć koju je Republika Hrvatska dala susjednoj državi - od podrške međunarodnom priznanju i pomoći u obrani od velikosrpske agresije preko zbrinjavanja stotina tisuća izbjeglica i sprječavanja novog genocida nad civilima bihaćke enklave do nanošenja vojnog poraza agresoru - ona se odlučila na iznošenje zlobne obmane.

Od saborskih zastupnika hrvatski građani s pravom očekuju da, čak i kada se ne mogu identificirati sa samostalnom Hrvatskom, iznose cjelovite informacije, a ne da se upuštaju u nečasnu radnju njihovog iskrivljavanja.

Svjesno iznoseći obmanu, zastupnica Peović pokušala je hrvatsku javnost dovesti u zabludu o stvarnoj povijesnoj ulozi dr. Franje Tuđmana. Od prvaka hrvatskih političkih stranaka, pa makar se radilo i o onima koje više ili manje uvijeno pozivaju na uskrsnuće davno poraženih zločinačkih ideologija, hrvatski građani očekuju nove i korisne prijedloge te ideje, a ne iskrivljavanje povijesnih činjenica. 

Živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj

Nažalost, politika koja se protivi Tuđmanu i onome što on predstavlja za cjelokupni hrvatski narod još uvijek živi kroz marginalne političke skupine ekstremno lijeve provenijencije zamaskirane u šire političke platforme, poput zastupnice Peović iz grupacije „Možemo“, iz koje, potrebno je istaknuti, najavljuju i vraćanje Titova imena nekim zagrebačkim trgovima. Tako se zeleno-lijeva koalicija pretvara u radikalnog i crvenog zastupnika planova kojima se željelo spriječiti uspostavu samostalne hrvatske države.

Republika Hrvatska je unatoč takvim nastojanjima, u 30. godini svog osamostaljenja, uspješna, snažna i stabilna država, članica EU-a i NATO-a. Možda je baš to zastupnici Peović najveća kazna. Živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj.

REAKCIJE IZ SABORA: Na Tuđmana se lažima nabacuju ideološki nasljednici SKJ!

Na skandaloznu izjavu zastupnice Katarine Peović da je dr. Franjo Tuđman zločinac i da buduće Sveučilište za obranu i sigurnost ne smjelo nositi njegovo ime na Markovu su trgu reagirali predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i ministar obrane Mario Banožić.

Bačić: Klevete o utemeljitelju moderne Hrvatske

Javna isprika najmanje je što HDZ može zatražiti. Nećemo dopustiti da pojedine zastupnice svoje frustracije i žal što je stvorena hrvatska država izražavaju tako da klevetama govore o utemeljitelju moderne i suverene Hrvatske. Neće se na dr. Tuđmana lažima nabacivati oni koji su ideološki nasljednici SKJ, kojima i danas petokraka znači više nego povijesni hrvatski grb.

Reiner: Sramotno & besprizorno!

Sramotno je i besprizorno tvrditi da je Tuđman zločinac. Da nije bilo njega i njegovog vodstva, pitanje je kako bi Hrvatska danas izgledala i bi li oni koji danas o njemu tako govore uopće sjedili u sabornici.

Banožić: Bolje ime Sveučilište ne može nositi!

Sljedeće je godine 30. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske. Transformacija Hrvatskog vojnog učilišta u Sveučilište za obranu i sigurnost „Dr. Franjo Tuđman“ od posebnog je državnog interesa. Ime je vrhunski odabrano jer riječ o prvom hrvatskom predsjedniku, prvom vrhovnom zapovjedniku i utemeljitelju suvremene Hrvatske.

A A A