Vijesti
28. 9. 2020.

Plenković otvorio Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut, kojim se Šibenik svrstava u trendove 4. industrijske revolucije

(PHOTO) Predsjednik Vlade RH i HDZ-a iz Krešimirova Grada: „Ova investicija vrijedna 28 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna EU sredstava, poboljšat će poslovnu infrastrukturu na šibenskom području, pružiti mladima dodatnu pomoć u razvoju startup-ova po uzoru na naše gigante iz Infobita i Nanobita te otvoriti prostor za digitalne nomade“. 

Otvarajući Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut, Andrej Plenković Izrazio je zadovoljstvo razvojem i postignućima u ovom kraju Lijepe Naše:

- Na prvi pogled je očito koliko se zadnjih nekoliko godina i Grad Šibenik i cijela Šibensko-kninska županija rapidno razvijaju, i to uvelike zahvaljujući kvalitetnom korištenju europskih sredstava.

Konkretne koristi EU članstva

Istaknuo je da je upravo za ovaj projekt, ukupno vrijedan 28 milijuna kuna, iznimno bitno to da je čak 20 milijuna apsorbirano iz operativnog programa Europske unije:

- Vidimo da je lokalna uprava stekla dragocjeno iskustvo te da stoga povlačenje EU sredstava ide puno brže.

Članstvo u EU-u osiguralo je budućnost Šibenika! Ugovoreno je oko 700 milijuna kuna projekata!

Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova & „Batižele“ - Šibenik je sjajan primjer korištenja EU fondova!

Obrazovanje mladih poduzetnika

Ovaj hvalevrijedni projekt - nastavio je - služit će i za obrazovanje mladih poduzetnika koji kroz svoje start-upove žele slijediti put naših giganata iz Infobita i Nanobita:

- To pokazuje da se Šibenik pravodobno svrstava u trendove 4. industrijske revolucije, digitalizacije, novih tehnologija, a siguran sam i da će, prema našem recentno promijenjenom Zakonu o strancima, i ova županija biti privlačna digitalnim nomadima. Svi koji to žele osjećat će se dobro ovdje, u Dalmaciji i Hrvatskoj.

TVRĐAVA BARONE - PRIMJER KORIŠTENJA EU SREDSTAVA

Prije svečanosti otvorenja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a sastao se sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem, i to na tvrđavi Barone (Šubićevac) - jedinstvenoj kulturno-turističkoj atrakciji s opremljenim gastro-kulturnim centrom, dječjim igralištem i amfiteatrom - koja je obnovljena EU sredstvima:

- Razgovarali smo o daljnjim ulaganjima naše Vlade i novim razvojno-socijalnim projektima. Svi prioritetni projekti koje smo otprije dogovorili u fazi su implementacije ili kvalitetne pripreme.

Izrazivši zadovoljstvo da je u Šibeniku uoči Dana grada, čestitao je Šibenčankama i Šibenčanima blagdan njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila.

A A A