Vijesti
7. 10. 2020.

O SUKOBIMA U SDP-u: Sve po starom. Sve se vraća - sve se plaća!

Plenković: To je već kontinuitet. I prije 4 godine, kad im je prethodni predsjednik davao ostavku, imali su isti scenarij. Sanader: Grbinu se sad jednostavno vraća sve ono što je radio svom bivšem predsjedniku Bernardiću. Bačić: Predlažem SDP-u da uzmu stanku od 10-ak dana kako bi se sami među sobom dogovorili, a ne da nas saborsku većinu dovode u situaciju da moramo arbitrirati tko će od njih biti šef pojedinih radnih tijela.

ANDREJ PLENKOVIĆ: SDP-ov kontinuitet

Sukobi u SDP-u? To je već kontinuitet. I prije četiri godine, kad im je prethodni predsjednik davao ostavku, imali su isti scenarij. Želim im sve dobro, kao što sam i napisao u čestici g. Peđi Grbinu. Mi smo pristojni, ne zaboravljamo čestitati.

ANTE SANADER: Sve se vraća, sve se plaća

Novom predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu sad se jednostavno vraća sve ono što je radio svom bivšem predsjedniku Davoru Bernardiću. Riječ je o dubokoj frakcijskoj borbi.

BRANKO BAČIĆ: Neka se prvo dogovore sami sa sobom!

Ne može Predsjedništvo SDP-a, ni po saborskom poslovniku ni po zakonu, preuzeti ovlasti Kluba zastupnika te slati na izglasavanje nova kadrovska rješenja u Hrvatskom saboru. Ostao sam zatečen tim prijedlogom SDP-a - jer mi nismo partijska država! Njihov je zahtjev neprihvatljiv i neostvariv.

Predsjedništvo SDP-a preuzelo upravljanje Klubom koji je odbio prijedloge Grbina

Predlažem SDP-u da uzmu stanku od 10-ak dana kako bi se sami među sobom dogovorili, a ne da nas vladajuće dovode u situaciju da moramo arbitrirati tko će od njih biti šef pojedinih radnih tijela. Prijedlog kadrovskih izmjena može ići u proceduru ako Klub zastupnika pošalje zahtjev, a ne Predsjedništvo SDP-a.

A A A