Vijesti
23. 10. 2020.

Frustriran izbornim porazom, Milanović još od 2016. širi laži & mržnju. Na svaki nasrtaj dobit će argumentiran odgovor!

Andrej Plenković: Opet se mogao zamijetiti taj Milanovićevteški kompleks - i sam jepriznao da je autor huškačkih teza o meni. Nikada nisam tvrdio da su njegovi izljevi uvreda jedini uzrok radikalizma u društvu, ali da je dao svoj doprinos govoru mržnje - dao ga je! Sve njegove laži već dugo recikliraju huškači s krajnje desnice. No lako za mene. Pokušajem ubojstva trojice policajaca i rešetanjem zgrade Vlade prijeđena je crta! Taj mladi čovjek nije počinio zlodjelo u Kutini ili Sisku, nego je s namjerom došao na Trg sv. Marka.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a na konferenciji za medije u Banskim dvorima odgovorio je na noveMilanovićeve napade, huškačke laži i izljeve uvreda. „S obzirom na sve neistine koje je izgovorio, logično je i normalno da odgovorim“.

Poštuje zakone ovisno o prilikama & raspoloženju

Andrej Plenković krenuo je od Milanovićevenajnovije „teze“- da „Vlada ne može sazvatisjednicu Koordinacije za domovinsku sigurnost“:

- Vlada to može, i to temeljem Zakona o Vladi RH. Prvi čovjek Koordinacije je potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnostTomo Medved. Danas je već održan Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija na temu strašnog zločina ispred Banskih dvora. Koordinacijaće se pak sastati idućeg tjedna, napraviti analizu i Vijeću za nacionalnu sigurnost (VNS) predložiti mjere protiv radikalizacije društva. Nije to nikakav „skup planinara i vatrogasaca“, kako Milanović kaže,to je tijelo koje itekako postoji i djeluje-što govorim uz sav dužni respekt prema hrvatskim vatrogascima i gorskoj službi spašavanja. Čak sam jednom osobno predsjedao Koordinacijom.

Milanović me podsjeća na piromana koji se nastoji prerušiti u vatrogasca!

Lažima liječi vlastite komplekse

Izdvojio je da se kod Milanovića očito vidi teški kompleks poraza na parlamentarnim izborima 2016. godine:

- Opet je iznio je niz laži o meni, pa i o našim osobnim odnosima. Ispadakao da smo nas dvojica bili „najbolji prijatelji“. U svom je izlaganju, i tovrlo kratkom,pobrojao sve susrete koje smo nas dvojica imali u životu. Ne radi se ni o kakvoj „bliskosti“, nismo mi nikakvi „stari i veliki prijatelji“, bili smo tek kolege u istom ministarstvu. Jednom sam ga i posjetio u Bruxellesu kad je, čini mi se kao prvi tajnik, ostvario svoj maksimum diplomatske karijere izvan Hrvatske.

Kao šef oporbe nakon poraza 2007. godine, na jednim drugim parlamentarnim izborima - nastavio je Plenković - Milanović je odbio voditi Nacionalni odbor za praćenje pristupnih pregovora:

- Nudili su mu, a on je odbio. Tu je valjda trebalo nešto i raditi. Za razliku od njega, pristupanju Hrvatske EU-u dao sam doprinos i u Zagrebu, i u Bruxellesu, i u Parizu. Usput rečeno, u Parizu sam završio zbog sukoba s Ivom Sanaderom.

Poraz ga muči & kopka, boli & smeta

Plenković je s indignacijom odbacio i Milanovićeve „teze“ da su se „rugali predsjedniku Tuđmanu“ te da je izbjegao služenje vojnog roka na temelju lažne dijagnoze anemije:

- Imam anemiju, ima je veliki dio članova moje obitelj. Istu anemiju ima i moj sin, više rođaka, i svi koji su je imali bili su oslobođeni vojnog roka. Čvrsto opovrgavamMilanovićeve laži.

Podsjetio je da je Milanović podnio ostavku u SDP-u nakon što ga je 2016. porazio kao prvi čovjek HDZ-a:

- To ga očito muči i kopka, boli i smeta. To je više nego jasno.Pokušava me dekredibilizirati na isti način kao i krajnja desnica. Stalno zatvaramo taj krug, slušamo iste teze. No to neće proći. Milanović će svaki put od mene dobiti odgovor, konkretno i argumentirano.

Akteri koji relativiziraju ili čak opravdavaju napad na Markovu trgu preuzimaju na sebe odgovornost za eventualna slična zlodjela u budućnosti!

Milanovićev doprinos govoru mržnje

Etikete koje mu je Milanović kontinuirano lijepi - ističe Plenković -u konačnici završavaju u prijetećim mailovimai komentarima na društvenim mrežama:

- Kada se te laži natalože kroz određene medije, autore, emisije i cijeli internetski prostor, na kraju se dođe do toga da mu netko i povjeruje.Milanović je i sam priznao da je autor huškačkih teza o meni. Nikada nisam tvrdio da su njegovi izljevi uvreda jedini uzročnik radikalizma u društvu, ekstremizma ili terorizma, ali da je dao svoj doprinos govoru mržnje - dao ga je! Sve njegove laži već dugo recikliraju huškači s krajnje desnice: „vojnalekarka“,„udbaški,KOS-ovski sin“, „mrzitelj Tuđmana“…

No lako za mene - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Pokušajem ubojstva trojice hrvatskih policajaca i rešetanjem zgrade Vlade prijeđena je crta! Taj mladi čovjek nije počinio zlodjelo u Kutini ili Sisku, nego je s namjerom, s predumišljajem došao na Trg svetog Marka.

Nećemo ustuknuti pred silinom te mržnje, pred tim huškačima & lašcima! Lekcije o domoljublju neće nama dijeliti frustrirani gubitnici!

Krajnja desnica opravdava, a ljevica relativizira napad na Trgu svetog Marka!

Pritisak na neovisna tijela& kompromitacija dokaznog postupka

Kako nastavlja lagati o meni - dodao je Plenković -tako i nastavlja govoriti protiv DORH-a, njegove neovisnosti, rada policije i USKOK-a:

- On si uzima pravo svima njima tumačiti na koji bi način trebali provoditi radnje. Da to govori netko tko dolazi iz HDZ-a, bio bi napadnut za pritisak na neovisne pravosudne institucije.

Kada je riječ o SOA-i, Plenković je napomenuo da je Milanović sve informacije koje je dobio o sastancima na kojima nije niti bio „bez ikakvih problema“ pušta medijima:

- Izvrće stvari, dovodi u pitanje moje konzultacije s policijom i DORH-om o objavi snimke napada na Markovu trgu. Kako Milanović zna da počinitelj možda nije imao pomagača, pa da bi eventualno ta snimka u kasnijem dokaznom postupku bila kompromitirana. Kako on to zna? Ja to ne mogu znati, zato sam i pitao one koji vode postupak.Nema nikakav problem s radom ravnatelja SOA-e, no interesantno jeto što neke informacije netko pušta u medije.

Čemu nervoza zbog Janafa?

Kazao je i da Milanović mijenja izraz lica kada god se spomene Janaf:

- Dragana Kovačevića sam u cijelom mandatu kao premijer vidio dva ili tri puta. I to nikako ne u „klubu“ u Slovenskoj, za razliku od Milanovića, koji je ondje bio u lockdownu, dva dana nakon razornog potresa u Zagrebu, kako se ne bi „bacila hrana“. I ne nudi odgovor na to, nego stalno pila naopako, napadanje drugih i prebacivanje odgovornosti. To je njegova taktika. Stoga je opravdano pitanje čemu takva enormna nervoza već mjesec dana, otkad je slučaj Janaf na dnevnom redu.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, na kraju konferencije za medije, podsjetio jei da je Milanović odbio sudjelovati u povjerenstvu za nabavu višenamjenskih borbenih aviona, no istodobno iznosi stav koji bi se avioni trebalikupiti:

- Što će misliti drugi ponuditelji ako je on već odlučio? Je li to normalno? Mislim da nije. To je miniranje,dekredibiliziranjecijelog procesa koji se vodi sustavno, postupno i sukladno pravilima.

Smjer Hrvatske, blagostanje naših ljudi, to je ono što mene zanima, to je moj glavni posao!

A A A