Vijesti
9. 11. 2020.

Bavimo se pitanjima koja su daleko važnija za hrvatske građane od Milanovićevih ispada & lamentiranja!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon video sjednice Kluba zastupnika HDZ-a: Pripremili smo se za saborske rasprave o rebalansu i 5. krugu poreznih rasterećenja te smo razgovarali o nastavku borbe protiv koronavirusa i njegovih posljedica na nacionalnu ekonomiju. Očekuje nas još jedan dinamičan tjedan na Markovu trgu, tako da nisam pratio nove Milanovićeve trivijalne komentare i banalizacije.

Nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a, koja je održana video vezom, predsjednik naše stranke i naše Vlade dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Donosimo Plenkovićeve ključne poruke:

O SJEDNICI

Pripremili smo se za rasprave u Hrvatskom saboru o oporbenoj interpelaciji o Vjetroelektrani Krš-Pađene, rebalansu proračuna i 5. krugu porezne reforme te razgovarali o daljnjim aktivnostima Vlade RH u borbi protiv protiv koronavirusa i njegovih posljedica na nacionalnu ekonomiju.

5. krug porezne reforme: Rasterećenje za više od 10 milijardi kuna! Još je i veće ako pribrojimo neoporezive primitke

O TRIVIJALNOM MILANOVIĆU

Očekuje nas još jedan dinamičan tjedan na Markovu trgu, bavimo se pitanjima koja su važna za hrvatske građane, tako da nisam pratio novi Milanovićev istup, njegove trivijalne komentare i banalizacije, njegovo apsolutno nebitno lamentiranje.

Moguće je dodatno pooštravanje mjera, ali lockdowna i policijskog sata neće biti

O MILANOVIĆEVIM LAŽIMA & UVREDAMA

Ne, ne komuniciramo na dnevnoj bazi, nema potrebe za tim. Ako Milanović kontinuirano laže i vrijeđa, o čemu bismo razgovarali? O koroni, očuvanju radnih mjesta, rebalansu, poreznom rasterećenju? Građani su nas birali da provodimo programe, a ne da vrijeđamo. Suradnja s predsjednikom Republike dolazi u obzir isključivo u okviru ustavnih i zakonskih odredbi. Točka.

O VE KRŠ-PAĐENE

Oporbena interpelacija o VE Krš-Pađene posve je promašena i kao takva bit će odbačena. Taj projekt najmanje veze ima s našom Vladom, ključno pitanje se odnosi na 2013. i tadašnjeg premijera Milanovića. Vjerujem da će Hrvatski sabor raspraviti zašto je i kako te godine, u mandatu SDP-a, donijeta sporna odluka o tarifama i statusu povlaštenog dobavljača.

Opozivi & interpelacije? SDP i Škoro skupa su krenuli u vježbu destabiliziranja Vlade. Izborni gubitnici moraju pokazati da su živi

O CJEPIVU

Objava Pfizera i BioNTecha da rezultati treće, završne faze kliničkih ispitivanja pokazuju da je njihov kandidat za cjepivo protiv covida-19 “učinkovit 90 posto”? Dobra je to vijest. Europska unija igra na sve moguće opcije potencijalnog cjepiva. Farmaceutska kompanija koja najprije napravi cjepivo - koje je verificirano, akreditirano, potvrđeno i prihvaćeno - ono će se i nabaviti. Kada EU dobije cjepivo, dobit će ga i hrvatski građani. To je naša odgovornost, naša zadaća.

O KOLONI SJEĆANJA

Vijeće za domovinski pijetet organizirat će Kolonu sjećanja kako bismo dostojanstveno, s dužnim respektom, odali počast žrtvi Vukovara. Još jednom podsjećam da je naša Vlada promijenila Zakon o blagdanima i spomendanima. Ove je godine 18. studenog prvi put neradni dan, na koji ćemo se prisjetiti svih žrtava Domovinskog rata, žrtve Vukovara, žrtve Škabrnje. Naravno, uzimajući u obzir epidemiološke okolnosti.

A A A