Vijesti
11. 11. 2020.

Novi debakl udružene oporbe: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli skupiti samo 51 glas!

No to nije jedina naša pobjeda u Hrvatskom saboru! Većinom glasova prihvaćeni su Godišnje izvješće o radu Vlade RH, rebalans proračuna i Izvješće o sastancima Europskog vijeća. Andrej Plenković: Vrijeme je solidarnosti cijele nacije, požrtvovnosti svakog od nas. Uvjeren sam da ćemo zajedno uspjeti. Nastavljamo štititi gospodarstvo, radna mjesta i zdravlje! Tomislav Ćorić: Potvrdilo se da su ključne odluke za projekt VE Krš-Pađene donesene u mandatu SDP-ova premijera Milanovića. Nije dolazilo u obzir da se odgovornost za te postupke, 7 godina poslije, prebaci na našu Vladu.

Ništa nisu naučili iz prošlog saziva Hrvatskog sabora. Udružena oporba svih boja i zastava doživjela je novi debakl: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli su skupiti samo 51 glas! 2 zastupnika bila su suzdržana, a 76 - protiv.

Izborni gubitnici htjeli su pokazati da su živi, a demonstrirali su koliko su - politikantski jalovi!

Opozivi & interpelacije? SDP i Škoro skupa su krenuli u vježbu destabiliziranja Vlade. Izborni gubitnici moraju pokazati da su živi

Ključne odluke u mandatu SDP-a i Milanovića

Ministar gospodarstva i održivog razvoja (i član Sredipšnjeg odbora HDZ-a) dr. sc. Tomislav Ćorić istaknuo je da mu je drago da je saborska rasprava potvrdila da su ključne odluke za taj projekt donesene krajem 2013. godine, u mandatu SDP-a i premijera Milanovića:

- Mnogi zastupnici ljevice bili su dionici tih događaja, pa je šteta da se ostatak oporbe nije kod njih informirao. Nije dolazilo u obzir da se odgovornost za te postupke, 7 godina poslije, prebacuje na našu Vladu.

Građani će kroz veća primanja osjetiti 5. krug porezne reforme, a poduzetnicima će ostati više sredstava za ulaganja!

Moj obraz nema cijenu!

Drago mi je i da su odbačene sve maliciozne manipulacije iz ove „inicijative“. Kao što već rekoh, moj obraz nema cijenu! - dodao je Ćorić:

- Sva rješenja koja je 2017. donijelo tadašnje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike bila su zakonita, usuglašena na prethodnim, višestrukim konzultacijama s DORH-om, što je u travnju 2019. pravomoćno i potvrđeno na sudu.

Za kraj, Ćorić je postavio pitanje zastupnicima Mosta, koji su - uz SDP i ostalu ljevicu - podržali interpelaciju koju je formalno pokrenuo Domovinski pokret: „Zašto ugovore o toj vjetroelektrani, ako su bili štetni, nije poništio moj prethodnik ministar Slaven Dobrović?“.

JOŠ JEDNA POBJEDA!

Odbacivanje interpelacije nipošto nije bila jedina naša pobjeda u Hrvatskom saboru. Većinom glasova prihvaćeni su rebalans proračuna, Godišnje izvješće o radu Vlade RH i premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća.

Rebalans proračuna u službi je zaštite zdravlja naših sugrađana, očuvanja radnih mjesta & obnove Zagreba i okolice!

Vrijeme odgovornosti, požrtvovnost i solidarnosti cijele nacije

Kako je predstavljajući Godišnje izvješće pred zastupnicima istaknuo predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, „ova je godina po mnogo čemu posebna, a i mjeseci pred nama bit će teški, puni novih izazova“:

- Uvjeren sam da ćemo zajedno uspješno prebroditi sve poteškoće - kako bi Hrvatska ostala što sigurnija zemlja! Ovo je vrijeme požrtvovnosti i odgovornosti svakog od nas, solidarnosti cijele nacije. Čuvajući jedni druge pridonosimo zajedničkom uspjehu. Nastavljamo čuvati radna mjesta, štititi gospodarstvo i zdravlje naših građana!

Ovo je vrijeme odgovornosti, požrtvovnost i solidarnosti cijele nacije - Uvjeren sam da ćemo zajedno prebroditi izazove koji su pred Hrvatskom!

Vlada se dobro nosi s koronom. Očuvali smo radna mjesta & istodobno osigurali sredstva za održivu i pravednu obnovu!

A A A