Vijesti
15. 11. 2020.

Sućut u povodu smrti Ante Kovačevića: Pamtit ćemo ga kao borca za istinu i pravednost koji se zalagao za hrvatske nacionalne interese

Predsjednik Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji g. Kovačevića: „Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku hrvatskog publicista i političara, gospodina Ante Kovačevića. S njegovim smo odlaskom izgubili dugogodišnjeg aktivnog sudionika naše političke i društvene scene“.

Sućut predsjednika Plenkovića donosimo u cijelosti:

„Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku hrvatskog publicista i političara, gospodina Ante Kovačevića. S njegovim smo odlaskom izgubili dugogodišnjeg aktivnog sudionika naše političke i društvene scene.

Gospodin Kovačević ostat će upamćen i po svom političkom angažmanu kao zastupnik u Hrvatskom saboru, dok se u razdoblju jugoslavenskog komunističkog režima bez ustručavanja borio za istinu i pravednost te zalagao za hrvatske interese. Radi toga je kroz montirani sudski proces završio u političkom zatvoreništvu u Zenici te je osuđen zbog svojih mišljenja i govora, zalažući se za prava hrvatskog naroda.

U ime hrvatske Vlade i moje osobno, primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti.“

A A A